Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 286
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Plesigabor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239240 Üzenet linkje2016-06-01 10:08:11 

Sziasztok. Júni 23-30.-áig megy valaki Karpathosra? Szeretnénk kocsit bérelni, kíváncsi vagyok lenne-e valaki aki betársulna hozzánk.
# 287
Tib
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239113 Üzenet linkje2016-05-28 13:08:44  Válasz a #238910. hozzászólásra Előzmény #238910

A 14 napos az a megoldás erre-(szerintem)-mi is így megyünk.Ha 7 napra mész szinte még ki sem csomagoltál már csomagolhatsz is vissza.Tudom hogy itt anyagi megfontolások is komoly szerepet játszanak,de fajlagosan a két hét olcsóbb még akkor is ha több költőpénzzel kell kalkulálni. (a repjegy+illeték ára 14 napra oszlik el nem 7-re)
Annak idején a buszos korszakban(pl:30-óra Korfura+barátságos balkáni határátmenetek)
megfogadtuk hogy ha nem tudjuk kifizetni a repülő árát akkor inkább nem megyünk.
Mostanság hasonló elhatározás kezd a hosszú évek után érlelődni bennünk:ha nem tudjuk kifizetni a két hetet akkor inkább el sem indulunk.Nyilván ez az én álláspontom,amúgy
mindenki azt csinál amit akar.Jó nyaralást mindenkinek!(minden nappal egyre közelebb)
Üdv:Tib!

# 288
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239007 Üzenet linkje2016-05-24 23:15:42  Válasz a #238929. hozzászólásra Előzmény #238929

Hello!icon_smile.gif

A Pireuszból induló komp menetideje embert próbáló. Szerintem.icon_smile.gif De nézhetjük akár onnan is, hogy pl. 1978-ban a Pireusz és Folegandros közötti hajókázás 40 órán át is tarthatott. Itt írják: Link

A példaként említett 29 ezer forintos jegy sajnos csak a 07.04-07.15. időpontokra érvényes. Több időpontra van jegy 38.980, illetve 41.980 Ft-ért; a poggyász díját nem tartalmazza ez az összeg.

Bolondosbiztos az oldal, ahogy mondják… Még én is elevickéltem ott valahogyan. icon_wink.gif icon_smile.gif

# 289
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238937 Üzenet linkje2016-05-22 16:29:50 

Pedig elég hülyebiztos az oldal. Jún.17-től van a rodoszi járat, péntekenként és hétfőnként. És gyönyörűen látszanak és foglalhatók is a járatok az oldalon. Próbálkozzon még, összejön az. icon_smile.gif
# 290
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
366 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238929 Üzenet linkje2016-05-22 11:47:47  Válasz a #238914. hozzászólásra Előzmény #238914

hello
Erdekes epp tegnap este irtam ki magamnak ezt a menetrendet -Rodosig icon_smile.gif)
Mar mentem ezzel a hajoval, ez a leggyorsabb jarat -nekem -

Viszont elajultam a WizzAir arajanlatan, amit ide beirtal :
beirtam ----- https://wizzair.com/hu-HU/Select - - - -be beirtam egy honapra az igenyemet , de aki ezen a "menetrenden " kiismeri magat született Magyarnak kell lennie icon_smile.gif)

Mentem volna Juni 12 körül, egesz Juli vegeig.
Sem indulasi idöt ( Orat ) nem ir, se tovabblepni nem lehet, kapcsolatfelvetelt -emilben-sem lattam, pedig Ft 20,990.- ert !!! a hülyenek is megerne lerepülni......
Azon is csodalkoztam barmi idöpontot beirtam mindig volt jarat .
Nem hiszek ezeknek ! Pedig le-mennek , ennyi penzert naponta icon_smile.gif))

# 291
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238914 Üzenet linkje2016-05-21 00:03:47 

Egy kis adalék az egyéni megoldásos utazáshoz:

Az Aegean Pelagos komptársaság mellett, áprilistól hetente egy alkalommal a Blue Star Ferries társaság Blue Star 2 hajója is közlekedik Karpathosra a következő útvonalon: Piraeus-Santorini-Kos-Rhodes-Karpathos. Az economy, special economy, illetve super economy kategóriájú jegyek ára Pireusz és a sziget között 63 €, 50,50 € és 20 €. Rodoszról pedig irányonként 21 €/fő. (Az Anek esetében 21, illetve 19 €.)

Menetrend és online foglalás: Link

Kompok, árak és menetrendek: Link

Arra az esetre, ha valaki mégsem szeretné kipróbálni az örökkévalósággal felérő hajózást Pireuszból: Rodosz itthonról, közvetlenül is elérhető. Pillanatnyilag a Wizz Airnél például 07.04-07.14 időpontra 29.175 Ft /fő a retúr repjegy DC tagsággal, azonban feladott poggyász nélkül.

Valamint az Astra Airlines idén hetente kétszer repül Thessalonikiből Karpathosra július közepétől szeptember elejéig. Sajnos az irányonként 30,30 €/fős promóciós jegyek, amelyek tartalmazták a fejenként 7 kg-s kézi és 15 kg-s feladott poggyász díját is, már nem foglalhatók. Remélhetőleg jövőre is repüli az Astra ezt az útvonalat, és lehet majd élni a lehetőséggel. A menetrend február végén jelent meg.

Astra Airlines: Link

Budapestről Szalonikibe pedig szintén a Wizz Air repül közvetlenül.

# 292
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238910 Üzenet linkje2016-05-20 13:08:32 

tavaly is kb. így indultak a charterek, vagy talán egy órával korábban. Az első este ugyan elúszik, de az utolsó nap teljes, még du. 4-5-ig is bőven lehet strandolni icon_smile.gif

Egyébként a gond mindig a 7 napos turnusok rövidségével van, a 10-12 éjszakás történetre igazán ráállhatnának a magyar irodák is, ha vki nem egyénileg oldja meg. Más országokban teljesen jól működnek a hosszabb utak, csak itthon vmiért ez lett a sztenderd az egyszerűsége - és nyilván sajnos az ára - okán. icon_confused.gif

# 293
Tib
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238891 Üzenet linkje2016-05-20 09:04:01  Válasz a #238889. hozzászólásra Előzmény #238889

Nem gondolnám,sőt én ezt az időpontot tartom az egyik legmegfelelőbbnek(mármint a késői indulás/érkezés)Mert így az utolsó nap ugyanolyan teljes értékű napként kihasználható mint a többi.Tavaly az utolsó napon mi este fél hatkor indultunk vissza motorral Arkassából,a motort hét óra körül adtam vissza a kölcsönzőnek.Amúgy már reggel összecsomagoltunk,csak azt hagytuk kint ami aznapra kellett.A szobából pedig kiköltöztünk,így arról is le volt a gond.Nyugodtan bóklászhattunk.Délelőtt Lefkos,délután
Arkassa.Visszaérkezés után még arra is lett volna idő hogy nyugodtan beüljünk valahová vacsorázni,de az ebéd Arkassában annyira bőséges volt hogy egyikünknek sem kellett a vacsora.
A másik amit még jónak tartok az a korai érkezés/indulás mert akkor meg az érkezési nap használható ki teljesen.
Való igaz hogy mindkét változat tartogat némi kényelmetlenséget-Budapesten.
Vidékiek lévén nekünk is kocsival kell bemenni,és azt fizetős parkolóban hagyni,mivel éjjel egykor nem tudunk más módon hazajutni,viszont ez a nyaralás költségeihez képest,nem jelentős tétel.
Ha mondjuk dél körüli órákban van az indulás/érkezés,akkor már sem az indulási de különösen az érkezési nappal nem nagyon tudsz mit kezdeni.Persze ez csak az én véleményem.
Üdv Mindenkinek! És jó készülődést a nyaralásra!(minden nappal egyre közelebb!)

# 294
Banderas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
16 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238889 Üzenet linkje2016-05-20 06:38:34 

azért ezt eléggé elszúrták! Mármint az indulást és érkezést.
# 295
Majszi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238880 Üzenet linkje2016-05-19 20:14:32  Válasz a #236229. hozzászólásra Előzmény #236229

Kónyú,
csodálatosak a Karpathosi fotók!

Kérdésem: mndenhová gyalog mentetek vagy van busz járat? köszi

# 296
Tib
Aktív fórumos
Aktív fórumos
77 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238696 Üzenet linkje2016-05-13 07:11:49 

Sziasztok!
Info a járat indulási idejéről.A Personaltours szerint:"Várható menetrend tájékoztató jelleggel:

Budapest-Karpathos: 18:25-22:00

Karpathos-Budapest: 22:50-00:25"

# 297
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238680 Üzenet linkje2016-05-12 08:02:03  Idézet innen: #238673

Bejus70 írta:
Különösebb információs ereje nincs, csak egyszerűen rém boldog vagyok, mert a férjem megtalálta ezt. A kék pad... tavaly augusztus 11-én tényleg rózsaszín volt. icon_smile.gif

https://www.karpathos-online.d.....play_media

Érdekes így látni. icon_smile.gif Szeptember közepén már ismét kék volt.

# 298
Bejus70
Aktív fórumos
Aktív fórumos
52 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238673 Üzenet linkje2016-05-11 18:42:49 

Különösebb információs ereje nincs, csak egyszerűen rém boldog vagyok, mert a férjem megtalálta ezt. A kék pad... tavaly augusztus 11-én tényleg rózsaszín volt. icon_smile.gif

http://www.karpathos-online.de.....play_media

# 299
UrsoAmante
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238644 Üzenet linkje2016-05-10 20:12:36 

Arkassa , Görögország 7. legjobb strandja címet nyerte el pár éve... Szerintem csodálatosan finom a homokja és a panoráma sem utolsó. Elég messze be lehet menni mert lassan mélyűl, így gyerekeknek is ajánlott.
# 300
Botajozsef
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#238550 Üzenet linkje2016-05-08 14:23:31 

Na ezt akkor rendesen elnéztem.
Amoopit mi imádtuk, mert egy kifejezetten csendes nyaralásra vágytunk. A tenger valami pompás ott is.
Finikiben nagyon finom homárt ettünk, s a kis öböl is magával ragadó volt.
Arkassa ólfaluja is lebilincselő, ahol spontán csatlakozott hozzánk egy hely kecske is!!
A strand nagyon jó volt Arkassában, homokos part, elég nagy hullámokkal.

Jövőre vissza szeretnék térni, mert 1 hét alatt nem lehet mindent megnézni a szigeten.
Lefkos városkájában nem jártunk, de ott is el tudnám képzelni a szállásunkat.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu