#2173282014-06-05 07:52:41 Válasz a #217267. hsz-ra
Maci !
Akkor most pont oda indulsz bő 1 hét múlva szerintem erre összpontosíts rengeteget kell menni de itt mindezt megtalálod,ha hazajöttél akkor kezdj majd más után nézni,vagy majd akkor érzed úgy,hogy mennyi minden kimaradt még.A szigeten nincs olyan hely ahonnan minden közel van,de minden km-t élvezni fogsz.
#2172742014-06-04 10:04:45 Válasz a #217267. hsz-ra
Macig, fiatal vagy, menj el szépen lassan,ahogy a lehetőségek engedik mind a kettőre! más bármit mondhat, úgyis az számít, h majd te milyennek látod őket! nézegess sok-sok képet, olvasgass sok-sok útleírást, tudni fogod, melyiket válaszd, vagyis: melyiket válasz előbb
Amit keresek: Legalább 1000m magas hegy/ek, legyenek vad szerpentines utak, legyen változatos/vad a táj, legyenek különböző típusú partszakaszok,kis öblök, és lehessen jókat szonorizni, és ne legyen azért teljesen kopár. Kiépítettség és a turisták száma az másodlagos számomra, mert a szép helyeken általában sokan vannak hisz azt mindenki látni szeretné.
#2172292014-06-03 16:19:41 Válasz a #217127. hsz-ra
Szerintem is szebb Afitos, de attól függ, mit szeretnétek csinálni... ha csak a parton heverni, arra N. Skioni is jó... Afitosról egyszerűbben átmehettek csavarogni Kallitheára (kb. 2-3 km), vagy Kassandreiába (5 km, itt élek én is ) keddenként piacra, stb...
#2172232014-06-03 14:59:32 Válasz a #217209. hsz-ra
Szia! Nem lehet összehasonlítani a két szigetet és erre a kérdésre csak is szubjektív válasz adható.
Attól is függ Te mit tartassz szépnek?
Mindkettő gyönyörű. Kefalonia zöldebb, Karpathos kopárabb és kicsit szelesebb, Karpathos még kevésbé kiépített, kevesebb a turista és különlegesebb, vadabb.
A víz itt is, ott is kristálytiszta.
Nehéz dönteni.
Éva 67, szerintem Afitos szebb és hangulatosabb, bár csak átutazóba voltunk ott. és Néá Skioni képek alapján nem nagy durranás.. én a google earth által szoktam rákeresni a településekre, ahol feladnak képeket is a partról...mi Pefkohoriba megyünk majd
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek Kefalonia vagy Karphatos a "szebb". Nyilván mindkettő gyönyörű és más, épp ezért olyanok véleménye érdekelne elsősorban aki már volt mindkét szigeten.
Sziasztok.Segítsetek!Az idén Kassandrára megyünk autóval.Nem tudok dönteni hogy Afitosba vagy Néa Skioniba menjünk.Nagyon tetszik Afitos de nagyon meredek a part,fent van a falu és nagyon sokat kéne gyalogolni meredek emelkedőkön.Afitosról olvastam már itt de Néá Skioniba nyaralt már valaki??Köszi!
#2170982014-05-31 22:02:56 Válasz a #217079. hsz-ra
Vivien,
nézd meg az Égei tenger szigetei alatt a Thassos témát, rengeteg info van benne! Mi oda megyünk, másodszor már és jó szívvel ajánlom! Kicsit hosszabb az útidő, mint Sartira, de mindkét helyre autóval megyünk (mentünk).
Szállást is tudsz keresni, van magyar nyelvű oldala a szigetnek, élnek ott honfitársaink, akik szállásközvetítéssel és idegenvezetéssel foglalkoznak.
A topicban megtalálsz erről mindent.
Jutka
Szia Tapodyt meggyőztél...nagyon sok és gyönyörű felvételeket készítettél, ez igen! Megmondom nektek őszintén,hgy még ennyire tanácstalan nem voltam mint idén...a párom a fejébe vette,hogy ő most nem szeretne görnyedni a buszokon x órát, hanem inkább nekiindulnánk kocsival..pl. Sartira de ugye ott már voltunk 2-szer....én eredetileg Kefalóniát terveztem be idén azért is érdeklődtem...az Ibusz nagyon drága, küldtek nekem ajánlatot...MaciG említette hogy Thassos is nagyon szép, ott még nem jártunk, lehet,hogy azt kellene megcéloznunk de semmit nem tudok róla az ottani lehetőségekről pl. hogy hova érdemes menni, melyik klassz város ahol azért élet van, aztán lehet-e akkor foglalni szállást ha már ott van az ember vagy érdemesebb előbb foglalni dehol???-csupa-csupa kérdőjel...gyermekemmel mennénk és nem szeretnék úgy járni,hogy lemegyünk és nuku szállás...Aug.8.-a körül indulnánk...kb. 8 éjszakát töltenénk el...ha valaki tudna segíteni az jó lenne, több fogalmam lenne a helyzetről ....Jó pihenést kívánok aki mostanában indul nyaralni!