szia
a gorogok edes retese tulajdonkeppen a baklava es a galaktobureko na meg keszitenek egy edes retesfelet sutotokbol dioval es szegfuszeggel de ahhoz egy hazilag keszult vastagabb retestesztaszeruseget hasznalnak
szia
valoban nincs a mienkhez hasonlo turo viszont az anthotirobol barmilyen turos dolgot el lehet kesziteni
a mizitrabol van 3 fajta a sima nem erlelt ez is jo a turos etelekhez hiszen egeszen enyhen sos csak van a xinomizitra ami mar erettebb egy kicsit es kituno turos csuszahoz vagy sos turos etelekhez es van a mizitra sajt amikor a mizitra turot hagyjak erlelodni es kipreselik belole a vizet amitol is kemeny sajt allaga lesz ezt reszelik a tesztafelekre makaronikhoz illetve hasznaljak a sajtos besamel keszitesehez
Szia
ket dologra tudnek gondolni az egyik az a halva megpedig az amelyiket ugy hivjak hogy politikos szoval varosi es ugy keszul hogy grizt kozepbarnara piritanak olajon majd ha jol atpirult akkor felontik forro cukorsziruppal amiben fahejrudat foztek lehet bele tenni keves mazsolat vagy mandulat addig fozik folyamatosan kevergetve amig elvalik az edeny aljatol langyosra hutik majd formaba ontik es ha kihult szeletelik .
A tetejet pedig megszorjak fahejjal es dioval vagy mandulaval.
A masik az a galaktobureko amikor is egy tejbegrizhez hasonlo kremet reteslap koze toltenek tepsiben megsutik majd cukorsziruppal megontozik es szeletekre vagva talaljak.
Ha valamielyiket felismerted irj es elkuldom a pontos receptet
kriszta
Akkor én most sikítok
Létezik-e görög honban a mi általunk ismert (vagy hasonló) tehéntúró?
És ha igen milyen fedőnéven keressem???
Turot nem nagyon lehet itt kapni, es ha igen akkor az nem gorog, helyette lehet venni az "Anthotirot", es a friss, (nem erlelt) "Mizitra" sajtot, ezek vannak legkozelebb a turohoz.
sziasztok
ha barkit erdekel barmilyen autentikus gorog recept vagy hogy csinaljak a gorogok (marmint az eteleiket)
sikitsatok es segitek
kriszat
Szia!
Én már régebben kérdezősködtem, de sajnos a nevét sem tudom az ételnek, így nem tudom keresgélni sem. Paramythiaban a vásárban kóstoltuk egyszer, édesség, nagy kerek lapos fémedényekben készült, és a magyar tejbegrízre hasonlított leginkább az íze. Áttetsző, kocsonyás állagú, érezni benne a fahéjat, mézet, a teteje mandulaszeletekkel van megszórva. Nagyon finom volt, de azóta sem láttam sehol.
Tudnál segíteni? Nagyon szeretném itthon is elkészíteni!
Köszi!
Görögországban annyi a réteslap hogy belefulladsz
Csak ők általában sósakat csinálnak juhtúróval, spenóttal (a múlt hétvégén én is jó kaprosan), édeset, pláne gyümölcsöset nem nagyon láttam.
vőlegényem krétai, s a szülei farmerek, olivát termelnek Krétán.
Importáltunk Magyarországra oliva olajat, szeretnénk, ha igazi, jó minőségű oliva olajat használnának a magyarok :)
Lényeg, ha valaki érdeklődik, szívesen vesszük, hozzáadott vegyszert, tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz, nagyon finom :)
500 ml 1300 Ft.
Régi barátaink a háziak, minden évben szoktam ezt-azt elkövetni ellenük és régi tervem a túrós rétes Ismerem az izlésüket, tudom, hogy nagyon bejönne nekik. És esetleg egy kis borsodó mellé Tokajiból
Túros csuszát a német túróból(kissé folyékonyabb, mint a magyar) is össze lehet hozni, de a túrógombócot felejtsd el. Görög túró???? Nem ismerem.
Mmmmmmmmmmm........de rég ettem ezeket. Nyam!