Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134682 Üzenet linkje2010-05-17 08:39:06 

Kokszi írta:
Csak a sziget nevének megváltoztatásával, az adott helyről nagyon tartalmas oldalak nyílnak meg.
Tehát működik Naxos vagy éppen Milos esetében is.

Szia!

Tényleg jó oldal. Köszönjük.

jenike

# 257
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134612 Üzenet linkje2010-05-16 19:52:59 

Sziasztok !
Folegandros térkép keresése közben találtam egy eddig számomra új oldalt.

www.travel-to-folegandros.com

Véletlenül bukkantam rá és eddig nekem ez tetszett a legjobban.
Csak a sziget nevének megváltoztatásával, az adott helyről nagyon tartalmas oldalak nyílnak meg.
Tehát működik Naxos vagy éppen Milos esetében is.

# 258
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134577 Üzenet linkje2010-05-16 13:32:55 

Szia Jenike!
Nem "szemrehányás" volt icon_wink.gif, csak azt hittem, elkerülte a figyelmed.

# 259
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134569 Üzenet linkje2010-05-16 12:36:51 

vojandi írta:
Csak halkan merem megjegyezni, hogy nekem is van beszámolóm Naxosról (bár lehet, hogy az már 2004-ből túl elavultnak számít?) . icon_smile.gif

Szia!

Nem, nem..... icon_redface.gif Sőt, a Te beszámolódhoz hasonlóan Misiarc beszámolóját is elmentettem a számítógépemre word formátumban.
Verka beszámolójának felhasználása Krétán nagyon bevált és megkönnyítette a dolgomat és - szerintem - az érdeklődési köre is hasomló, mint az enyém. Balazsbea beszámolójának előnye, hogy hozzánk hasonlóan gyermekkel utaztak, ami a partok használhatóságával kapcsolatban nagy előny, valamint 9 napról szól a beszámolója, ami eddig a legtöbb amiről olvastam.

Jenike

# 260
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134565 Üzenet linkje2010-05-16 12:18:27 

Szia Jenike!

Csak halkan merem megjegyezni, hogy nekem is van beszámolóm Naxosról (bár lehet, hogy az már 2004-ből túl elavultnak számít?) . icon_smile.gif

# 261
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134552 Üzenet linkje2010-05-16 10:36:30  Re:

Szia!
balazsbea írta:
Nem akarom tovább nehezíteni a tervezést, de van még sok képem Naxos igazán szép strandjairól és részletes beszámolóm: www.balazsbea.hu/gorog.html Hátha így még jobban el tudjátok dönteni, mi az, amit nem lenne jó kihagyni. Biztosan nagyon jó lesz a nyaralásotok, s már maga a tervezgetés is élvezet. Jó szórakozást! icon_smile.gif

Köszönjük a segítséget! Az általad említett oldalt ismerem és mint írtam a párom tegnap kezdte el böngészni a tavalyi beszámolódat.
Tegnap, miután többször elakadtam a tervezésben és teljes káosz alakult ki a fejemben, utána megnyitottam Te beszámolódat és Verka beszámolóját és térképen elkezdtem bejelölni azokat a helyeket, amelyeket pozitívan értékeltetek. Ha leírásokból azt állapítottam meg, hogy tetszett mindkettőtöknek a hely, akkor könnyű dolgom volt, azaz bevettem az útitervbe. Végül ehhez még hozzátettem az általam fontosnak tartottakat és a térképen megpróbáltam valamilyen logikai egységbe rendezni ezeket, így elmondható, hogy a két alapműből sokat merítettem.
icon_lol.gif

Jenike

# 262
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134541 Üzenet linkje2010-05-16 09:22:34  Válasz a #134520. hsz-ra Előzmény #134520

Szia Jenike!

Nem akarom tovább nehezíteni a tervezést, de van még sok képem Naxos igazán szép strandjairól és részletes beszámolóm: www.balazsbea.hu/gorog.html Hátha így még jobban el tudjátok dönteni, mi az, amit nem lenne jó kihagyni.

Biztosan nagyon jó lesz a nyaralásotok, s már maga a tervezgetés is élvezet. Jó szórakozást! icon_smile.gif

# 263
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134527 Üzenet linkje2010-05-15 21:41:23  Re:

Szia Jenike!

Azt elfelejtettem mondani, hogy emlékeim szerint a kuroszok nincsenek bekerítve, ergo nincs nyitvatartásuk sem. Illetve mintha lett volna valami kerítés, de úgy rémlik, hogy egy retesszel működött csak, tehát nem azért építették oda, hogy a látogatók elől elzárják. (Azt hiszem... borzasztó, hogy amit nem ír le az ember, arra mennyire nem emlékszik egy év múlva... icon_smile.gif )

(Az apollonasi kurosz az viszont 100%, hogy csak szabadon hever az út mellett. Egyébként emiatt is gondolom, hogy akkor a másik kettő is.)

Így utólag egyébként azt gondolom, hogy ha nagyon szorítana az idő, akkor a Bazeos-tornyot hagynám ki a felsoroltak közül. Belül nincs semmi (vagyis amikor mi voltunk, akkor éppen valami modern művészeti kiállítás volt). Viszont ott kaptuk a jegyvételnél a jó kis térképeket meg prospektusokat, amiatt mégis megérte bemennünk. (De erre meg nincs garancia, hogy mindig így csinálják.)

Igen, a strandolást mi is általában délután-estére szoktuk tenni, ha ez megoldható. Hasonló okok miatt, mert mi is kevésbé vagyunk nyűgösek reggelente. icon_wink.gif De tényleg, akkor frissen, kipihenten még van kedvünk hegyet mászni, gyalogolni, van energiánk órákat böngészni a régészeti ez-meg-azok között stb. Ráadásul utána még jobban is esik a fürdés. icon_smile.gif

# 264
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134524 Üzenet linkje2010-05-15 21:04:39  Re:

Szia!
Verka írta:
Hááát... szerintem necces mindkét nap. Úgy szervezd, hogy ami a legfontosabb Nektek, azok legyenek a nap elején, hogyha nem fér bele minden, akkor ne fájjon nagyon a szíved.
Ezenkívül aminek van nyitvatartása, azt én nem tenném a nap végére, nehogy bezárjon, mire odaértek. Általában 15 óráig biztosan nyitva van minden... sajnos pontosabbat nem tudok, mert ezeken a helyeken nem írogattam fel a nyitvatartási időket.

Igazad van.
Második nap: délelőtt Naxos - Chora városnézés + strandok.
Harmadik nap: délelőtt kuroszok (kfleriói és faranghi); Damalas; Bazeos-torony; Démétér-templom; + strandok

Strandokat a délelőtti program utáni bónuszként kezeljük. Krétán is így csináltuk és nekünk bevált. A gyerekek még kevésbé nyűgösek délelőtt, bár egy tininél már nem biztos, hogy igaz ez a feltételezés. Neki már teljesen mindegy....

Jenike

# 265
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134520 Üzenet linkje2010-05-15 20:49:34  Re:

balazsbea írta:
Csak Ti tudjátok eldönteni, mi számotokra a fontosabb.
Az második napra terveztem és a térkép alapján így tűnt logikusnak, hogy ekkor nézzük meg történelemmel kapcsolatos látnivalókat. A harmadik napon a strandok kerülnének az érdeklődés középpontjába. Még jó, hogy Verka felhívta a figyelmet a nyitvatartásra, mert erre nem is gondoltam, ezért egy kicsit megint alakítanom kell a programon.
balazsbea írta:
Egyébként én nem szoktam ilyen részletesen tervezni, szeretünk inkább ott dönteni, mikor mit csináljunk, ezért is megyünk hosszabb időre egy-egy helyre.
A családunknak ez az előre tervezéses formula jött be eddig. Természetesen nem szentírásnak tartjuk ezeket a terveket és helyszínen is többször módosítunk ezen.
balazsbea írta:
Talán könnyebb lenne a szelektálás, ha a családot is bevonnád a tervezésbe, megkérdeznéd, mit szeretnének a legjobban. Ha látják a képeket, biztosan könnyebben tudnak dönteni.
A tervezést évek óta rám bízza a család, amit szívesen csinálok. Miután kialakul egy terv a feleségem csak ezután kapcsolódik be a szervezésbe és megpróbálunk finomítani az addig kialakított verzión. A párom például Verka útleírását csak a múlt héten olvasta el először az általad leírtakat pedig ma délután kezdte el átnézni. Érthető, hiszen a naponta változó tervek már követhetetlenek voltak számára.

Jenike

# 266
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134517 Üzenet linkje2010-05-15 20:20:14  Re:

balazsbea írta:
nincs akkora hiányérzetem, mint ami például akkor lenne, ha kihagyjuk mondjuk Agiassost vagy Kaladost és utólag látok meg róla képeket

icon_smile.gif Hát igen, én pl. utólag a képeidet látva kicsit bánom, hogy ezt a kettőt kihagytuk, de az viszont így is biztos, hogy a kuroszokat nem cseréltük volna be rájuk, mert mi vagyunk azok a lököttek, akiknek azok fontosabbak. icon_biggrin.gif Hogy akkor vajon mit hagytunk volna ki cserébe...? Talán Mikri Viglát és Alykót, azt hiszem... mert bár mindkét hely szép volt, főleg a csodálatos vízszín miatt, de fürödni nem is fürödtünk egyik helyen sem.

# 267
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134516 Üzenet linkje2010-05-15 20:17:44 

Szia!

vojandi írta:
Viszont a nagy Kúrosz Apollonas felett van, ami a sziget másik vége a Chorához képest és hosszú, szerpentines út vezet oda. Szóval, ha csak a Kúrosz miatt mennétek, nem érdemes, de Apollonas is bájos, lehet ott egy jót ebédelni és ha tudtok a közelben szép strandot, akkor már érdemes összekötni a programot.

Sajnos a nagy kurosz is a szűkítés áldozata lett. Gyakorlatilag a sziget teljes északi része kimarad.

Jenike

# 268
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134514 Üzenet linkje2010-05-15 20:09:09 

Szia Jenike!

Nekem a nagy Kúrosz szobor tetszett igazán, mert az valóban hatalmas nagy, fel is lehet mászni rá és félkész még csak, szóval nem olyan, mint a kisebbek, amik csak egy egyszerű földön fekvő embert ábrázolnak. Viszont a nagy Kúrosz Apollonas felett van, ami a sziget másik vége a Chorához képest és hosszú, szerpentines út vezet oda. Szóval, ha csak a Kúrosz miatt mennétek, nem érdemes, de Apollonas is bájos, lehet ott egy jót ebédelni és ha tudtok a közelben szép strandot, akkor már érdemes összekötni a programot.

másik kisebb:

# 269
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134511 Üzenet linkje2010-05-15 19:27:40  Válasz a #134505. hsz-ra Előzmény #134505

Szia Jenike!

Tényleg nagyon nehéz így, ha csak két teljes napot vagytok a Kykládok legnagyobbikán, szerintem el kell döntenetek, mi az, amire legjobban vágytok a szigetből. Mi elsősorban a strandok miatt mentünk Naxosra, 9 napunk volt a szigetre, csak a legjobban tetsző helyeken fürödtünk, de még így is maradtak ki helyek, amiket szívesen megnéztünk volna. Ha fürödni is akartok a felsorolt strandokon, akkor csak kevesebbre lesz idő, ha beéritek egyik-másik látványával, akkor még megoldható a dolog. Mi kihagytuk a kuroszokat, ami lehet, hogy bűn, de nincs akkora hiányérzetem, mint ami például akkor lenne, ha kihagyjuk mondjuk Agiassost vagy Kaladost és utólag látok meg róla képeket. A helyetekben én biztosan a legszebb strandokra koncentrálnék inkább, de mindannyian mások vagyunk, van, akit sokkal jobban elbűvölnek a régészeti érdekességek, mint akár a világ legszebb strandja. Csak Ti tudjátok eldönteni, mi számotokra a fontosabb.

Agios Prokopiost is jó lenne látni nencsak reggel és este, hanem legalább futólag napközben is, annyira mások a színek és a fényviszonyok a különböző napszakokban. Ráadásul Ti még nyár elején mentek, biztosan kevesebben lesznek a parton, s úgy sokkal élvezetesebb a strandolás egy ilyen gyönyörű helyen.

Naxos várost mi is délelőtt néztük meg, hiszen sokkal logikusabb még a nagy meleg előtt sétálgatni és délután strandolni. Aztán nekivágtunk a nyugati partnak, mindet strandot megnéztünk, de csak Agiassosban és Pyrgakin mentünk be a tengerbe, mert ez a kettő tetszett a legjobban. S Plákát is "bűn" lenne kihagyni a nyugati parton, csak mi ugye ott laktunk, előtte pedig Prokopioson, így nem kellett egy napba sűrítenünk a nyugati part négy, számunkra legszebb strandját. Agiassost időtakarékosabb lenne megnézni azon a napon, amikor a nyugati partot járjátok be, s amikor Psili Ammosba mentek, több idő maradna a belső területekre.

Egyébként én nem szoktam ilyen részletesen tervezni, szeretünk inkább ott dönteni, mikor mit csináljunk, ezért is megyünk hosszabb időre egy-egy helyre. De nyilván ez is olyan, ki hogy szereti, van, akit az tesz boldoggá, ha minél többet lát és sikerül végigjárni az összes betervezett helyet, míg mások szeretnek belefeledkezni a hely szellemébe s nem bánják, ha nem látnak mindent. Csak azt kell eldönteni, mi a legjobb Nektek. Talán könnyebb lenne a szelektálás, ha a családot is bevonnád a tervezésbe, megkérdeznéd, mit szeretnének a legjobban. Ha látják a képeket, biztosan könnyebben tudnak dönteni.

# 270
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#134508 Üzenet linkje2010-05-15 17:59:01  Válasz a #134505. hsz-ra Előzmény #134505

Szia Jenike!

Hááát... szerintem necces mindkét nap. Úgy szervezd, hogy ami a legfontosabb Nektek, azok legyenek a nap elején, hogyha nem fér bele minden, akkor ne fájjon nagyon a szíved.

Ezenkívül aminek van nyitvatartása, azt én nem tenném a nap végére, nehogy bezárjon, mire odaértek. Általában 15 óráig biztosan nyitva van minden... sajnos pontosabbat nem tudok, mert ezeken a helyeken nem írogattam fel a nyitvatartási időket.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu