Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 226
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139918 Üzenet linkje2010-06-17 23:44:50  Re:

bebi írta:
Úgy látom, hogy nincs más megoldás, mint hogy:
- vagy bevállaljuk a 4 szigetes Folegrandosos átszállós /S-I-F-M/ variációt
- vagy lemondunk Iosról is, és marad S-F-M

Ha az ember nagyon akar valamit, akkor van ám más megoldás is. icon_smile.gif Kérdés, hogy mennyire akarod? icon_wink.gif Ha Santorinin átszállsz, akkor megoldható, hogy akár 9-én, akár 10-én eljuss Iosról Milosra. Délelőtt megy komp Iosról Santorinire, és ugyanaznap délután meg Santoriniről Milosra. Hm? icon_wink.gif

# 227
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139891 Üzenet linkje2010-06-17 20:35:54  Válasz a #139641. hsz-ra Előzmény #139641

Sziasztok!

Útközben ezeket a képeket készítettük a kopmról.

Sifnos és Serifos kikötői.

# 228
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139802 Üzenet linkje2010-06-17 13:27:05  Válasz a #139763. hsz-ra Előzmény #139763

Szia Babar!

Egyáltalán nem "szólsz bele", sőt inkább örülök, hogy ilyen tapasztalt "sziget-járók" segítenek.
Úgy látom, hogy nincs más megoldás, mint hogy:
- vagy bevállaljuk a 4 szigetes Folegrandosos átszállós /S-I-F-M/ variációt
- vagy lemondunk Iosról is, és marad S-F-M

# 229
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139763 Üzenet linkje2010-06-17 11:22:41  Válasz a #139721. hsz-ra Előzmény #139721

Sziasztok!

Elnézést, hogy beleszólok, de egyet kell értenem Verkával. Szerintem is a sorrendet kellene valahogy variálni, bár ezt most már, ha jól értem, nem lehet. Milos, esetleg Folegandros, Szantorinival "egy" vonalon van, itt több komp is jár. Szantoriniről pedig szintén sok a hajó Iosra. Tehát szerintem Milos-Folegandrs-Santorini-Ios sorrend talán szerencsésebb lenne. Milosról Iosra eléggé nehézkes eljutni, a keresőben amit én használok nem találtam jobbat, csak azt amit Verka is.
Mindenesetre szép kis út lesz, bárhogy is alakul.

Babar

# 230
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139721 Üzenet linkje2010-06-17 08:50:44  Válasz a #139700. hsz-ra Előzmény #139700

Felcserélni már nem tudom, mert 07.02-án éjjel 02.15-kor érkezünk Athénba, és tudtunk venni olcsón a reggel 05.30-kor induló Santorini járatra repjegyet. Egyszerűbbnek tűnt a reptérről továbbutazni, mint kikötő - komp...
Milosra viszont nem volt jegy icon_cry.gif , pedig úgy szerettük volna, ahogy Te is írtad.

# 231
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139700 Üzenet linkje2010-06-17 00:23:23  Válasz a #139697. hsz-ra Előzmény #139697

Miért nem cseréled fel a szigetek sorrendjét? Milos-Santorini-Ios sorrendben minden nap van kompjárat.
# 232
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139697 Üzenet linkje2010-06-16 23:09:25 

Kokszi és Verka!

Legjobban a Santo-Ios-Milos kombi tetszene, de úgy tűnik, hogy ez kivitelezhetetlen (07.02-07.13 vagy 14. között). Ha Folegandrost is érintjük -márpedig máshogy nem jutunk el Milosra -, rohanás lesz az egész: szigetenként kb. 2 egész és 2 fél nap.
Verka! Igazad van, már a legelején is mondtad, hogy kevés az idő a 4 szigetre. 3 naponta csomagolhatnánk az 5 gyerkőccel.
Viszont Milost mindenképp látni szeretnénk.
Sok időnk már nincs gondolkodni, mert még rengeteg infót be kell gyűjtenem indulásig.

# 233
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139694 Üzenet linkje2010-06-16 22:33:40  Válasz a #139628. hsz-ra Előzmény #139628

Szia Bebi!

Hát a neten én is csak azt látom, amit Te. icon_wink.gif Abban lehet még reménykedni, hogy esetleg helyben van olyan hajó, ami a neten nincs fent... de azért én erre nem alapoznék, mert őszintén szólva egyáltalán nem valószínű. Bár még sosem tanulmányoztam alaposan a helyi utazási irodák kompmenetrendjét, de amikor pl. sorbanálltunk visszaváltani a jegyeket, vagy bóklásztunk az utcán és utazási iroda mellett mentünk el, mindig odanéztem, hogy milyen kompok vannak kiírva, és az volt a benyomásom, hogy tök ugyanazok a kompjáratok jegyeit árulják, amiket előre a neten is meg lehet nézni. A kisebb, helyi járatok, amik nincsenek fent a neten, azok szerintem inkább egymástól kisebb távolságra lévő szigetek között jellemzőek.

Én a helyedben kihúznék egy szigetet. Már az eredeti tervben szereplő 3 éjszaka/sziget felosztást is kissé szűknek találtam. icon_wink.gif Persze Te tudod, hogy nektek hol mennyi idő elég, hol mit szeretnétek megnézni. Nekem kellett Santorinire a négy éjszaka, hiányzott volna, ha eggyel kevesebb napunk van. A többi szigetről is azt gondolom, hogy minimum három egész nap, azaz négy éjszaka kell rájuk (az utazás napja sztem nem nagyon számít...) - talán Folegrandosra elég lehet eggyel kevesebb.

# 234
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139641 Üzenet linkje2010-06-16 19:25:00 

Szia Babar!

Én is keveslem ,így látatlanba is a Milosi napok számát. Legfeljebb átcuccolunk egy másik szállásra.
Folegandroson jóval drágábbak a szállások mint a környező szigeteken. Egy magán személy aki kiad 3-4 szobát ezt biztosan nem tenné meg .Valószínűleg egy nagy szálloda sem . Ez a közép kategória pedig úgy látszik,hogy igen. itt válik személytelenné a dolog.
Lassan -lassan készülődünk.

Szia bebi!

Ios szerintem jó választás lehet.
Mi azért választottuk mert innen át tudunk menni Santorinire , nagyon jó a szállások ár -érték aránya,szépek a strandok és gyönyörű a sziget. A főváros fekvése és előtte a kikötő , az öböl nagyon ott van.
A kompok nekünk is áttervezték az utat sajna ez van.
Az én véleményem szerint maradj egy komp útvonalon.

# 235
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139634 Üzenet linkje2010-06-16 18:24:47  Válasz a #139204. hsz-ra Előzmény #139204

Szia Kokszi!

Ez a Milos 4 és fél nap nekem elég szűkösnek tűnik. De 18 napot nagyon nehéz elosztani. Ha viszont így alakulna, akkor Kimoloson csak egy fél napot töltsetek el, az is elég. Legfeljebb csak a horáját nézitek meg, azt viszont melegen ajánlom, mert gyönyörű. Sok komp megy Kimolosra Pollóniából, legfeljebb elmentek a reggelivel és visszajöttök a kora délutánival. De majd ott a helyszínen úgy is eldöntitek.
Ez a szállásos ügy nem semmi, de ilyen is van, hál' istennek nem gyakori.
Nektek már lassan "meleg a pite" Kokszi.

Üdv.: Babar

# 236
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139628 Üzenet linkje2010-06-16 17:58:27  Válasz a #139603. hsz-ra Előzmény #139603

Szia Verka!

Bíztam benned! Te nagyon képben vagy ezzel kapcsolatban /is/. icon_smile.gif

Igen, én is ezeket találtam.
Valamint Folegandros beiktatásával lehet még eljutni Milosra. Ez így nézne ki: Santo.-Ios-Folegandros-Milos. Ez már megint 4 szigetes variáció. Nem tudom, hogy elég idő jutna-e minden szigetre. Bár Folegandros viszonylag kicsi, és csak a könnyen megközelíthető partokat vállalnánk be /Babar segítségével/, max. 2 nap jutna rá.
Vagy Iost kihagyva Santo.-Folen-Milos.

# 237
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139603 Üzenet linkje2010-06-16 16:38:29  Válasz a #139600. hsz-ra Előzmény #139600

Hát ahogy elnézem, vagy 12-én, vagy 13-án tudsz menni. Gondolom, te is ezt találtad. Sajnos a nyugati Kikládok más kompútvonalon fekszik, mint a középső rész, más komptársaságok is csinálják a kettőt.
# 238
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139600 Üzenet linkje2010-06-16 16:32:06 

Hellóka!

Sokat agyaltam, de nem tudom összerakni a Santorini, majd bármilyen sorrendben Milos-Naxos-Paros, végül Athén útvonalat. Milos túl messze van Naxos-Paros-tól, 8-9 óra a kompút vagy 200 Eur felett van 5 főre a Superjet.
Így hát dönteni kellett: Milos vagy Naxos és Paros. Milos győzött, és bejött a képbe mellé Ios is. Viszont Santo-Ios-Milos variációnál nem találok Ios-Milos között hajót 07.09-én vagy 07.10-én. Tud valaki segíteni?

Üdv.

# 239
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139245 Üzenet linkje2010-06-14 22:28:29  Válasz a #139204. hsz-ra Előzmény #139204

Szia Kokszi!

Örülök, hogy Serifost írtad, nálam is az a titkos favorit a négy közül. (Sifnos pedig szorosan követi.)

Santorinire ne tervezz semmit, csak sétáljatok és gyönyörködjetek. icon_smile.gif Szerintem a sziget lényege öt szóban: Oia, Fira, Firostefani, Imerovigli, Skaros. Ami szerencse, hogy ebből az utolsó négy teljesen egybenőtt, egyetlen nagy sétával végigjárható. Ami kevésbé szerencse, hogy Oia messze van, a sziget csücskében, így oda buszozni kell. Nem tudom, mivel érkeztek majd. Ha menetrendszerinti komppal, akkor Athinios kikötőjében szálltok ki. Ez Firán túl van, onnan még fel kell jutnotok Firába. Ha kirándulóhajó, akkor az vsz. a Fira alatti kikötőben tesz ki, ahonnan a cable car indul fel a városba.

A) verzió: elindultok Firából, és elbóklásztok a Skarosig. Majd vissza Firába és ha még mindig van elég időtök és/vagy energiátok, akkor elbuszoztok Oiába is.

B) verzió: előbb Oia busszal, és a maradék időben Firából és a környékéből annyi, ami még belefér az időtökbe és a kedvetekbe.

# 240
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139204 Üzenet linkje2010-06-14 20:01:45 

Sziasztok!

Át jöttem ide ,hogy Folegandrosnál ne legyen sok az off.

Babar jól látod én is erre gondoltam a lényeg a felfedezés és a szabadság.
első gondolatom az volt,hogy Miloson maradunk még plusz 2-3 napot. De a lefoglalt szálláshelyen nem volt már hely tovább. A kompok indulásai miatt így csak négy és fél nap jut Milosra és ha ebből egy nap kimolosra is el megy akkor félek ,hogy ez kevés lehet. Ha nagyon tetszik a sziget akkor maradunk még 2-3 napot. Ha úgy érezzük,hogy elég akkor nekem így látatlanba Serifos szigete nagyon tetszik. Iosra menet kiköt a hajó itt is, egy pillantást talán tudunk rá vetni. Ez a rövid idő talán segít a döntésben.

A tervezett program: 24.-én indulás autóval Piraeusba.
26.-án érkezés Iosra. Szállás Mylopotas, Island house studio. Innen egy 1nap szeretnénk átmenni Santorinire autó nélkül,csak sétálni egyet.
Július 1-én érkezés Folegandrosra. Szállás :Hóra,Anemousa Hotel.
Itt az az érdekes dolog történt,hogy az elsőre kiválasztott Polikandia hotel honlapján lefoglaltam a szállást. Amikor már az utalásra került volna a sor, benyögtek 15 euróval magasabb árat. Amikor szóvá tettem ,hogy a honlapon nem ez az ár van akkor engedtek a megemelt árból 5 eurót és mindenféle reggelikkel próbálkoztak. Ez után köszönve a lehetőséget ,lemondtam. Ez meg nekik nem tetszett,mondván,hogy már foglaltam.
"A híres Görög vendéglátás" Úgy látom tanulnak tőlünk Magyaroktól.
5.-én érkezünk Milosra. Szállás :Adami , Anita Apartments.
Innen szeretnénk 1 nap át menni autóval együtt Kimolosra.
Egyenlőre ennyi. Utazással együtt 18 nap 5 sziget.
Ha sikerül akkor a végére még Serifos ,vagy a szárazföldön hazafelé valahol az a bizonyos 2-3 nap.Ami azért színpatikus mert úgy is megszállunk hazafelé és akkor az a nap hozzájönne ,így a 2-3 napból 3-4 lenne még valahol egy helyben.
Segítséget szeretnék kérni a Santorinin eltöltött nap programjával kapcsolatban. Mi az amit feltétlenül meg kell nézni,csinálni kell,tehát alap dolog a szigeten és belefér ebbe az 1 napba.
köszi:kokszi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 15 16 17 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu