Bankkártyák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95876 Üzenet linkje2009-04-21 20:10:40  Válasz a #95862. hsz-ra

SZia Firka!

Én is ezen gondolkodtam el, mikor legutóbb utaltam szálláselőleget. Gondoltam a külföldi bankköltség a számla tulajdonosát illeti, ezért csak az én bankköltségem kifizetését jelöltem be. Visszajött a szállásadótól az e-mail, hogy köszöni az előleget, rendben megérkezett, csak az a gondja, hogy 8,40 euróval kevesebb az összeg a bankköltség miatt. Elnézést kértem és megírtam, hogy térítjük személyesen. Hiszen ha a bankköltség levonódik, akkor mégsem a várt összeg érkezik meg. AZ is igaz, hogy így meg mi fizetünk többet, s ez sincs rendben. Szerencsés, akinek a szállásadó bevállalja a saját bankköltségét.

Üdv
Mamin

# 212
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95870 Üzenet linkje2009-04-21 19:46:16  Re:

firkamano írta:
Ki lehet választani azt amit írsz, de gondoltam ha elutalok pénzt, amiben megállapodtunk: pl:110 eurot, akkor ha abból levonják a szállásadó bankjának költségét, az szerintem nem korrekt.

Ezt most nem teljesen értem. A 110 euró szerintem megérkezett hozzá hiánytalanul, abból nem vontak le semmit. Csak neked számolták fel pluszköltségként a fogadó bank díját. Ha másik opciót klikkelted volna be, akkor ezt a görög számlatulajdonos számlájáról vonták volna le.

Mindegy, szerintem most már ne rágódj rajta, úgysem lehet visszacsinálni... Tanulópénz, kár bosszankodni rajta.

# 213
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95868 Üzenet linkje2009-04-21 19:38:02  Válasz a #95863. hsz-ra Előzmény #95863

Hát úgy látszik, ekkora különbségek vannak... Nekem 500 Ft a K&H-nál a külföldi utalás díja, ennyit vontak le minden utalásomnál.
# 214
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95863 Üzenet linkje2009-04-21 19:27:29  Válasz a #95858. hsz-ra Előzmény #95858

És ha külföldre utalok az interneten (így feleárért van), akkor OTP 2200 Ft, MKB 2000 Ft.

Neked hogyhogy 500 FT???

# 215
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95862 Üzenet linkje2009-04-21 19:26:36  Válasz a #95852. hsz-ra Előzmény #95852

Szia Haspók!

Ki lehet választani azt amit írsz, de gondoltam ha elutalok pénzt, amiben megállapodtunk: pl:110 eurot, akkor ha abból levonják a szállásadó bankjának költségét, az szerintem nem korrekt.

De tanultam az esetből, legközelebb erre rákérdezek, és megpróbálom így intézni.

Csak eddig nem mertem, és most láttam, hogy mennyit levontak a szla-ról.

# 216
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95858 Üzenet linkje2009-04-21 19:12:33  Re:

firkamano írta:

Talán ha személyesen fizetném be?

Hát ha személyesen Görögországban, a görög banknál fizeted be, akkor valóban nincs bankköltség, dehát ez ugye nehezen kivitelezhető... icon_smile.gif

# 217
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95857 Üzenet linkje2009-04-21 19:10:27  Re:

firkamano írta:
Csak az az érdekes, hogy 3 euro van feltüntetve ebben aleírásban, és nekem először 10 eurót vont le a görög bank, majd a másik (nemzeti bankuk) szinte 30 eurót.

A bankköltség nem egy általános díjszabás, hiszen itthon is más-más banknál más-más összeget fizetsz ugyanazokért a szolgáltatásokért. (Sőt, ugyanannál a banknál is más költségeket számítanak fel a különböző fajta számlacsomagok esetén.)

Ugyanígy műküdik ez természetesen a külföldi bankok esetében is, szóval az nem mérvadó, hogy az egyik banknál, az egyik szállásadónál mennyibe kerül a bankköltség. Ha te épp nem ott foglalsz, akkor a díj lehet teljesen más.

Szerintem mindenképpen a saját bankoddal beszélj (ha nem találod meg az utalás paraméterei között, hogy hol kell átállítani a bankköltségviselés lehetőségeit), hogy mondják meg, hogy tudsz úgy utalni, hogy csak a saját bankköltségedet viseld, ne a másik bankét is. Kell lennie ilyen utalási módnak. A saját bankod költségét pedig kérdezd meg, de annak párszáz Ft-nál nem szabad többnek lennie.

# 218
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95852 Üzenet linkje2009-04-21 18:58:32  Válasz a #95764. hsz-ra Előzmény #95764

Szia Firkamanó!

Normális esetben a külföldi bankköltséget szerintem nem neked kellene fizetni, hiszen az nem a te bankod költsége, hanem azé, akinek utalod az előleget. Nem lehet, hogy az utalásnál nem jól klikkelted be a paramétereket?

Amikor utalsz, akkor elvileg három lehetőségnek kell lennie:
1) csak a saját bankköltségedet fizeted
2) a fogadó bank költségeit is te állod
3) egyiket sem te állod

Én már több bankból utaltam külföldre és mindegyiknél megvoltak eddig ezek a lehetőségek. A fogadó bank költségei azok, amik igen sokba kerülnek (mint ezt már te is tapasztaltad...). A saját bankod költségei valszeg nem olyan borsosak, nekem pl. mindössze 500 Ft a külföldi utalás költsége.

# 219
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95845 Üzenet linkje2009-04-21 18:29:38  Válasz a #95764. hsz-ra Előzmény #95764

a Bookingnál nem kérnek előleget, csak akkor, ha nem mondod le előtte a megadott határideig, de ha kinézed a szállást akkor felveheted velük a kapcsolatot közvetlenül is és akkor szintén nem kérnek előleget, legalább is tőlem nem kértek.
# 220
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95764 Üzenet linkje2009-04-21 12:17:00  Válasz a #95760. hsz-ra Előzmény #95760

Csak az az érdekes, hogy 3 euro van feltüntetve ebben aleírásban, és nekem először 10 eurót vont le a görög bank, majd a másik (nemzeti bankuk) szinte 30 eurót.

Azért ez kicsit felháborító.

Már ott tartok, hogy 3 napi szállást vehettem volna a kezelési költségekből icon_sad.gif

# 221
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95760 Üzenet linkje2009-04-21 12:01:22 

Itt olvashattok a foglalás költségeiről (is): http://www.hellasz.hu/travel/index.php?m=7

Az "ELŐLEG BEFIZETÉSE, BANKI ÁTUTALÁS" részben.

# 222
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95756 Üzenet linkje2009-04-21 11:53:24  Válasz a #95718. hsz-ra Előzmény #95718

Szia Firkamano!

Ez nagyon jellemző amit írsz, és én is fogom a fejem, amikor előleget kell utalni, mert ezzel a plusz költséggel számolni kell sajnos, és tök mindegy eurós szláról vagy ft szláról utalunk. Egyedül előleget nem kértek tőlünk az osztrák magán házaknál eddig.
Ha lehetőséged van próbálj megalkudni a görögökkel, hogy ne kérjenek előleget. Hátha sikerrel jársz. icon_wink.gif

# 223
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95718 Üzenet linkje2009-04-21 08:26:08  Válasz a #95715. hsz-ra Előzmény #95715

Na beszéltem is velük.

Az a plussz összeg a külföldi bank költsége, mint kiderült, a másik utalásnál is volt, ott "csak" 3000 Ft.
Vagyis egy külföldi szállásnak hogy elutaljak pénzt, min. 5000 Ft-omban kerül.
Ez már több mint egy éjszaka ára.

Valaki nem tud olyan megoldást, hogy olcsóbb legyen a kezelési költség??
Talán ha személyesen fizetném be?

Mert ez nekem nem járja, hogy 15 ezer forintom bánja hogy szállást foglaltam nyárra... icon_sad.gif

# 224
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95715 Üzenet linkje2009-04-21 08:06:16  Válasz a #95566. hsz-ra Előzmény #95566

Sziasztok!

Na velem is megesett egy elég kellemetlen dolog.
Elutaltam a pénzt a Milos-is szállásnak, majd mivel neten utaltam 2000 Ft volt az utalási költség (négyezer helyett)

Erre tegnap vásároltunk kompjegyet a neten (szerencsére ennek költsége nincsen), és utána akartam utalni a robogófoglaláshoz a pénzt, majd még jó, hogy megnéztem a számlaegyenlegem, hát nem levontak ezek a*** 7200 Ft-ot ... a megjegyzésben látom a szállás nevét, teljesen kiakadtam.
A bank ahova utaltam a Görög Nemzeti Bank volt.

Vajon az lehet ennek az oka hogy több bankon keresztül megy a pénz, és mindenhonan levonnak??
Na de álljon meg a menet, nehogy már elutalok 25-30 ezer forintot és plussz rátesznek nekem majdnem 10 ezret...

Valakivel történt már ilyen?
Mindjárt hívom a bankot, de előre tudom hogy nem tehetek semmit, hiszen ők mindenféléért vonhatnak le pénzt...

És most megint ennek a banknak kéne utalnom 10 ezer ft értékben, nem is mertem elindítani az utalást, mert a 10 ezer nekem 20-ba kerülne icon_sad.gif

Jaj de bosszantó icon_sad.gif

# 225
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#95566 Üzenet linkje2009-04-20 09:25:19  Válasz a #95541. hsz-ra Előzmény #95541

ezt a levelet kaptam szombaton a Booking-tól, szerintem ez nagyon korrekt és kimerítő válasz, de azért bizti ami bizti a bank, csak enged erre a címre levenni ha előzetesen jóvá hagyom.

Tisztelt Tihanyi György!

Köszönjük hogy a Booking.com- ot választotta.

Figyelmébe ajánljuk, hogy a Booking.com mindössze mint -foglalásokat lebonyolitó partner- közvetitőként müködik, és nem foglalkozik hitelkártya
tranzakciókkal. A hitelkártya adatokat a foglaláskor a hotelnek továbbitjuk ami csak garanciára szolgál, egy késői lemondás vagy meg nem jelenés esetére.
Minden fizetés a hotelben történik az Önök megérkezése után, hacsak másképp nincs feltüntetve a weboldalon vagy az Önök
foglalási információjában amit a foglalás után kap meg.

A Hotelnak igy megvan a joga hogy az Ön hitelkártyáján egy érvényességi próbát végrehajtson. Ez nem fizetés, hanem csupán az összeg lekötése, amely egy rövid idő múlva elengedésre kerül például abban az esetben is, ha Ön a foglalást lemondja. Ez egy biztonsági intézkedés a vendégek esetleges késői lemondása vagy meg nem jelenése esetére.

Abban az esetben ha Ön szeretne erről megerősitést vagy bővebb információt kérni kérjük forduljon a szállodához közvetlenül:

Xenophon Hotel (95618)
Telefon : +302892045358
Fax : +302892045124
Email : xenophon-jia@web.de

További kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel,

Tornai Anikó
Customer Service Team
Email: customer.service@booking.com

Booking.com http://www.booking.com

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 20 21 22   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu