Az alföld nagyon nagy ebbõl a szempontból, de Kecskeméten van, és máshol is csinálnak görög ételeket, ami éppen nem olyan mint amit kint adnak, de finom.
sziasztok!Az iránt érdeklõdnék, hogy Magyarországon merre vannnak görög éttermek? Különösen az alföldi részeken érdekelne..."szer voltunk eddig Görögországban - Koson és Rodoszon- és egyszerûen beleszerelmesedtünk ebbe a mediterrán világba és az ételeikbe. Imádjuk a moussakát, souwlakit, gyrost, tintahalat és sok más finomságot. Sajnos bár hoztunk fûszereket, én nem tudom olyan ízletesen elkészíteni, mint odakinnt. És nem szeretnék 1 újabb évet várni az ízükre...
Elõre is köszönöm, üdv: Hajni
Fiúk, lányok!
Én ma még nem ebédeltem. Bár készülõben van, de ez sem görög étel.
hadnagy, a vacsid valahogy így nézett ki?
Már nagyon éhes vagyok, nekem még a magyar feta sajt sem venné el a kedvem, akár Zeus akár nem. De a kintiek tényleg sokkal jobbak, és ott is van belõle több féle. A konkrét különbségekre még nem jöttem rá, majd egyszer utána nézek.
Szia Hadnagy!
Jó Neked, hogy görög vacsit ettél. Tegnap ebédelni szerettünk volna egy görög étteremben, de sajna zárva volt. Így maradt a magyaros kaja a mellette lévõ étteremben.
Szerintem ez hasonlít legjobban az eredeti, friss fetára. Az állaga krémes, vékonyan vágva mégis rétegesen törik.
Tegnap fel si buzdultam rejta és rögtönöztem magamnak egy görög vacsorát.
A borokhoz visszatérve, amikor Görögországban vagyok általában az Apelia bort iszom. Ez nagyon könnyû bor, másfél literes üvegben árulják a super marketekben és elég olcsó is. Szoktam haza is hozzni, de mivel másfél literes kiszerelésben kapható pár üveg már tetemes súlyt nyom a bõröndben, így rendszerint csak 1-2 üveg fér be.
Én még itthon nem találtam olyan feta sajtot ami hasonlítana a görög fetára, pedig kerestem. A legnagyobb gond az, hogy az itteni gyártók valóban csak tehéntejbõl készítik, így már nem lehet olyan az íze. Bár rendszerint vásárolok hazai fetát is, mert ízlik, csak tudom, hogy az nem feta.
(Összecsordult a nyál a számban a jó fetára gondolva.)