#1047022009-06-16 10:51:08 Válasz a #104697. hsz-ra
Direkte nem szándékozom elhagyni, a szabályoknak elvileg egyértelműnek kell lenni, még Macedóniában is. Mert ha az útlevelet hagyom el a nyaralás alatt, akkor megyek a követségre például, nyilván. Ha ezt a kis cetlit hagyom el, akkor a szabályozás ismerete hiányában nem egyértelmű a 20 EUR szankció.
Tudom, hogy a legegyszerűbben akkor járnék ez esetben, ha befizetném.
Én sose vitatkozom határőrökkel, se senkivel, de ha tisztán látok, és hibáztam, akkor nyugodtabban fizetek
Nem tudsz valahol valami linket erre vonatkozólag?
#1046932009-06-16 10:24:17 Válasz a #104690. hsz-ra
Köszi
Akkora hülyeség már ez. Mert mi értelme odaadni az utazónak üresen a SRB-MAC határon csak azért, hogy két hét múlva elkérjék hazafelé? Ha elhagyom, akkor mi van? 20 EUR? Nem hinném. Ha újra be akarok lépni, akkor adnak majd egyet üresen a GR-MAC határon, oszt kitöltöm nekik egy perc alatt.
Nem először megyünk, sőt De mindig viccelnek-bolondoznak valami újdonságot a határőrök.
Ha másfelé megyek kifelé, és nincs SRB-MAC belépő pecsétem, akkor a GR-MAC határon csak adnak egy ilyet, gondolom. Vagy nem?
Ez csak az oda-vissza utazók jutalma?
Macedoniába a határon belépéskor adnak egy hasonló papírt, amit ki kell tölteni és megőrizni, mert az országba újrabelépéskor elkérik.
A kitöltött papír hiányában 20 €-t kell fizetni.
(A papír fénymásolatát Josza2 küldte, a beírt adatok egy részét töröltem.)
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.