Szia Medi!
Itt már elkezdődött az élet, bár még elég lassan, de ahhoz elég, hogy megpörgessenek miinket a konyhában:)
Az időjárás még elég bolondos, de többnyire a 20 fok megvan, szóval meg nem fagyunk de azért még izzadni sem izzadunk.
A túristák is érkeznek szépen lassan, bár még csak az idősebb korosztályból, de vannak.
Most vagyunk túl a húsvéton, úgyhogy most pihenjük ki a hatalmas étkezések okozta fáradságot:)
Ha erre jársz ne felejts el benézni hozzánk.
Most már megismerlek:))
#1819732012-04-08 11:03:46 Válasz a #181960. hsz-ra
Szia hlimicsura!
Már éppen kérdezni akartam, hogy mi újság van Miloson! Szóval elkezdődött a szezon! Jó munkát!
Sokat gondolunk Milosra! Jó lenne most is ott lenni! Még a képernyővédőm is milosos. Jut eszembe, tartozom egy beszámolóval és a fotókkal is
Szép húsvétot és ha még nem olyan nagy a forgalom és van kis időd, mesélj még, milyen az idő, vannak-e turisták, stb.
Üdv nektek is és mindenkinek, aki ebben a topikban megfordul
#1819722012-04-08 10:22:54 Válasz a #181960. hsz-ra
Szia hlimicsura!
Mennénk, ha lehetne!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolatban ott vagyunk Miloson és esténként a főztödet esszük!
Jó munkát, kitartást és hozzá egészséget!
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Szia Medi:)
Milosról gondoltam a kompra egy- két közeli sziget meglátogatásához,de gondolom Kimoloson nem jellemző a sűrű buszjárat, így az autó lehet, hogy jól jönne.
Szerintem mindenképpen érdemes, Kimolos esetében a kikötőből fel lehet menni gyalog is a fővároskába (2 km).
BoAt írta:
Tavasszal kaptam egy meghívást egy Milos melletti szigetre, és ha jövőre is "megkínálnak" vele, akkor a fele nyaralást ott tölteném, a másikat pedig Milos- Kimolos kombinációval.
#1768222011-10-30 09:08:43 Válasz a #176754. hsz-ra
Szia Medi:)
Milosról gondoltam a kompra egy- két közeli sziget meglátogatásához,de gondolom Kimoloson nem jellemző a sűrű buszjárat, így az autó lehet, hogy jól jönne. Tavasszal kaptam egy meghívást egy Milos melletti szigetre, és ha jövőre is "megkínálnak" vele, akkor a fele nyaralást ott tölteném, a másikat pedig Milos- Kimolos kombinációval. Hátrányban vagyok a jogosítvány hiánya miatt, de ez utitársfüggő dolog. Elsőként viszont azt a helyzetet vázolom fel, hogy autó nélkül milyen módon lenne megoldható a nyaralás, úgy, hogy lássak is valamit:)
#1767952011-10-28 20:27:09 Válasz a #176791. hsz-ra
Szia Döme és a többiek!
Nem voltunk a kénbányás parton, nem tudtam rávenni a párom, hogy menjünk le, pedig esküdöztem, hogy járható az út (pont Dömére hivatlókozva). De mivel lementünk az Agia Marina alatti partra, majd lagunához és tovább még pár km-t egészen egy szirmatás helyig, valami elképeztően rémséges úton (útközben láttunk lerobban bérelt kocsit is), a páromat rá nem tudtam venni egy újabb útra.
Én is sajnálom, jobban, mint a hajókirándulást, mert tipródni egy tömött hajón nem olyan jó dolog.
És nem is az volt a cél, hogy MINDENT megnézzünk, hanem hogy lazán eltöltsünk egy hetet.
Amit sajnálok, de nagyon, az az, hogy nem mentünk át Folegandrosra, akár autó nélkül is. Előszőr mindenképpen autóval akartunk menni, aztán mire megérlelődött a gondolat, hogy autó nélkül is mennénk, eljött az utolsó nap és az utolsót semmittevéssel akartuk tölteni.
De lesz jövőre is nyár!
#1767912011-10-28 16:14:24 Válasz a #176789. hsz-ra
Sziasztok!
A Kén Bányás partot már én is kérdezni akartam... ( Babar, nem biztos hogy ezt is kihagyták a hajókirándulással együtt : mi is kocsival mentünk oda kétszer is). Nekem pont ez a part volt a egyik legérdekesebb Miloson a fura ipari környezet, a bejárható romok és bányajáratok, no meg a parton helyenként feltörő meleg víz miatt.
Hátha még benne lesz a part-leírás folytatásában... (amiért már eddig is külön dicséret járna Medinek a továbbiakban Milosra utazóktól a sok részletes infóért).
Addig is örömmel nézegetem a feltett képeket és olvasgatlak Titeket!
#1767892011-10-28 15:49:42 Válasz a #176754. hsz-ra
Medi!
Aghia Marina templomot szinte pont onnan fotóztad, ahonnan én is!
A hajókirándulást sajnálhatod. A színes sziklák és kövek(sulphur mine) Kleftiko,Sikya, stb. így kimaradtak és én még a mai napig is nagyon-nagyon bánom, hogy nem mentünk el.
#1767542011-10-26 22:38:42 Válasz a #176745. hsz-ra
Szia BoAt!
Köszi a dícséretet
Szerintem érdemes autó nélkül is átkompozni! Bár most nem pontosan értem, mire vonatkozott a kérdésed? Hogy Pireuszból érdemes-e komppal menni vagy maradjon a repülő?
Vagy arra, hogy Milosról érdemes-e átkompozni más szigetre?
Buszok: igen, láttam buszokat, Polloniából minden nap azonos időben indult busz Adamasba. A buszmegállóban tábla van a menetrenddel! Még utazás előtt rákerestem a menetrendre és megtaláltam a neten is.
Bármi kérdésed van a variációiddal kapcsolatban, tárd elénk, biztos tudunk hozzáfűzni ezt-azt
#1767452011-10-26 18:07:26 Válasz a #176726. hsz-ra
Nagyon szép fotók Medi, köszönjük szépen:)
Szerinted érdemes autó nélkül átkompozni egyik szigetről a másikra? Láttál-e buszokat nyár végén? Már jár az agyam a következő görög úttal kapcsolatban és mindenféle variációk sorjáznak a fejemben:)