Evia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Timejja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163971 Üzenet linkje2011-06-01 13:29:31  Válasz a #163935. hsz-ra

mi pont olyat keresünk.Igazából olyan helyre szeretnénk költözni,ami meleg(mint Kréta),de szárazföldről könnyen megközelíthető,mert kutyáink vannak, velük nem tudunk röpködni.
És persze az sem árt,ha van ott munka...van esetleg ötleted?

# 182
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163938 Üzenet linkje2011-06-01 10:39:22 

"Egy nagyon szép és festői hely közép Évián az égei tenger felőli részen Kymi."

Ezt én is meg tudom erősíteni sőt, szerintem Evia legszebb része Kymi és környéke.

Térkép: https://www.hellasz.hu/terkepek/395/kymi

# 183
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163935 Üzenet linkje2011-06-01 10:36:19 

timejja írta:
szia Ágni,átjöttem ide.
Ag Annán a parton voltunk,nem a faluban,pontosan nem tudom,hogy kinél,egy öreg nő volt.Ha háttal állsz a tengernek,akkor jobbról kb a negyedik-ötödik ház,egy kávézó fölött.
Nagyon rendben volt a szállás.

Dél-Evia mennyire más?
Drágább?Találunk ott apartmant 30 evrójért?icon_smile.gif icon_question.gif

Aha, igen, tudom hol. Dél Évia teljesen más. Elsősorban teljesen kopár, olyan "szigetes". Nyáron kiszáradt hegyoldalak, viszont sokkal több a homokos part. Karystos egy szép helység, Marmari (ez utóbbi elég szeles) - szép strandokkal. Dél Évia és észak Évia olyan mintha 2 teljesen más sziget lenne. Közép Evia pedig a kifejlett, elég sok gyári területtel és nagyon nagy hotelkomplexumokkal. Egy nagyon szép és festői hely közép Évián az égei tenger felőli részen Kymi. Innen mennek a hajók Skyros szigetére, itt van a tengerészeti főiskola, innen indult útjára a latin abc (Cumae), itt született Papadopoulos orvos, akiről a Pap tesztet (cito teszt) elnevezték, építészeti stílusa hasonlít Limnire de még "szigetiesebb". Érdemes meglátogatni, mellette sok homokos strand. A sziget legszebb, legzöldebb részei északon vannak, de ez a legfejletlenebb és a legproblémásabb utazás szempontjából.
30 eurós studiót találhattok ha nem főszezonban mentek (júl 15-aug20), habár az Athénből könnyen elérhető részeken kevésbbé. És ne érkezzetek péntek du vagy szombaton, hanem inkább hét elején, amikor az athéniek visszavonultak a fővárosba..

# 184
Timejja
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163930 Üzenet linkje2011-06-01 10:06:03 

szia Ágni,átjöttem ide.
Ag Annán a parton voltunk,nem a faluban,pontosan nem tudom,hogy kinél,egy öreg nő volt.Ha háttal állsz a tengernek,akkor jobbról kb a negyedik-ötödik ház,egy kávézó fölött.
Nagyon rendben volt a szállás.

Dél-Evia mennyire más?
Drágább?Találunk ott apartmant 30 evrójért?icon_smile.gif icon_question.gif

# 185
HarlequinXXX
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163691 Üzenet linkje2011-05-30 10:33:04  Válasz a #163675. hsz-ra Előzmény #163675

Közben megtaláltam, elnézést. hamarosan bejelentkezünk.
# 186
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163675 Üzenet linkje2011-05-30 07:55:38 

HarlequinXXX írta:
Az eviai szállásfoglalás mennyi előleggel indul?

Szia, ezt a kérdést a szállásfoglaló oldalon tedd fel kérlek, konkrét szállásnál EVIA Különben itt infók is vannak ilyen dolgokról.

# 187
HarlequinXXX
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163572 Üzenet linkje2011-05-29 10:11:13 

Az eviai szállásfoglalás mennyi előleggel indul?
# 188
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163439 Üzenet linkje2011-05-27 14:01:22  Válasz a #163253. hsz-ra Előzmény #163253

Most, hogy Pappr említi, az a Kria Vrisi egy olyan hely, ahol egy folyó ömlik a tengerbe. Valszeg azért van ott több hal, ráadásul eléggé nyílt tengeri rész. Ott van egy nagy sziklafal, a teknősös, lehet onnan, az alacsony részeiről érdemes horgászgatni. Különben Evian is, főleg az Eviai öbölben, gondok vannaka túlhalászással, mint egész Go-ban. Erről írtam a blogomban ITT, most nem ismétlem magam.

Kria Vrisi

Patak és tenger találkozása. nem mindig folynak össze, főleg ha szárazság van..

Talán valóban érdemes erre próbálkozni horgászattal egyik nap..

# 189
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163253 Üzenet linkje2011-05-26 06:57:08 

Elviszek 1 botot és némi kiegészítő szettet hogy át tudjak szerelni úszósra ha úgy alakul.

1x vittem magammal Sartira már botot, de ott is ilyen 8-10 cm -es sárga halacskákat tudtam vele fogni. Élménynek az sem volt rossz.
Meg aztán ez csak egy órás elfoglaltság amíg a család felébred reggel.
Én nem vagyok egy hatalmas alvó- néha elég 4-5 óra alvás- és ilyenkor reggelente szeretek lemenni a partra 6-7 óra felé

Ami a halásztémát illeti remélem Áginak jó ötletet adtam s "kitapossa" addigra az ösvényt, hogy legyen egy olyan élményem is icon_smile.gif

# 190
Pappr
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163251 Üzenet linkje2011-05-26 06:34:58 

Sziasztok !

Figyelem pár éve a parti pecásokat, de nagy halat még csak Kria Vrisinél láttam kifogni, legtöbbször az aprók lezabálnak mindent a horogrólicon_smile.gif

# 191
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163241 Üzenet linkje2011-05-25 22:18:44  Válasz a #163127. hsz-ra Előzmény #163127

"Már csak azt nem tudom milyenre szereljem icon_smile.gif"

Valószínűleg a fenekező lesz a "nyerő", miután a lehető legmesszebb kell bedobni. Ahogy elnéztem a helyieket, ők is ezt alkalmazzák. A legvégére termetes ólmot kötnek, eléje meg néhány horgot. Evian és a Peloponnesoson Astros környékén magam is próbálkoztam, de nekem is csak apró halakat sikerült zsákmányolnom.
Valószínűleg az sem árt, ha valaki ismeri a helyi viszonyokat. A Pinion folyó torkolatánál napokig nem értettem a horgászokat. Rengetegen voltak, hatalmas tengeri botokkal amiket a homokba szúrtak, de egyik sem dobott be, csak üldögéltek a parton. Aztán egyik nap, úgy alkonyat felé jött egy motorcsónakos ember és végig kurjongatta a partot, amire a horgászok ugrottak és mint a kalapácsvetők olyan technikával bedobálták a cájgokat. Valószínűleg valamilyen abban az időben arra vonuló halakra vártak/horgásztak. Hogy fogtak-e, sajnos azt már nem volt időm megvárni.
Nagybotos horgászlány icon_smile.gif :

# 192
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163237 Üzenet linkje2011-05-25 22:07:44  Re:

Ágni írta:
Exact írta:
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele icon_smile.gif
Persze csak valami közeli helyre és hullámzás mentes napon icon_smile.gif

Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni icon_smile.gif

Én is erre vágyom már vagy 10 éve. De egyszer biztosan megszervezem magamnak...

# 193
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163170 Üzenet linkje2011-05-25 14:55:12  Re:

Exact írta:
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele icon_smile.gif

Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni icon_smile.gif

# 194
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163159 Üzenet linkje2011-05-25 12:54:39  Válasz a #163148. hsz-ra Előzmény #163148

# 195
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#163148 Üzenet linkje2011-05-25 11:00:19  Válasz a #163127. hsz-ra Előzmény #163127

Szerbusztok,
sajnos a partról, vagy a part közeléből (mint Agia Anna-n a sziklákról-ahová majd Exact jön) csak kis halakat lehet fogni. Be kell mélyebbre menni a nagy halakért, viszont halásztúrákat nem szerveznek, mert külön engedély kell rá és mindenféle újabb engedély vagy tevékenység nagyon magasan van adóztatva, így a halászok csak halásznak, a turisták meg elpecázgatnak a szélen:) Magánhalásztúra a mélyben meg nem javasolt, mert a tenger kiszámíthatatlan, hirtelen megered egy erős szélvihar és volt halász, nincs halász.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu