#1639712011-06-01 13:29:31 Válasz a #163935. hsz-ra
mi pont olyat keresünk.Igazából olyan helyre szeretnénk költözni,ami meleg(mint Kréta),de szárazföldről könnyen megközelíthető,mert kutyáink vannak, velük nem tudunk röpködni.
És persze az sem árt,ha van ott munka...van esetleg ötleted?
szia Ágni,átjöttem ide.
Ag Annán a parton voltunk,nem a faluban,pontosan nem tudom,hogy kinél,egy öreg nő volt.Ha háttal állsz a tengernek,akkor jobbról kb a negyedik-ötödik ház,egy kávézó fölött.
Nagyon rendben volt a szállás.
Dél-Evia mennyire más?
Drágább?Találunk ott apartmant 30 evrójért?
Aha, igen, tudom hol. Dél Évia teljesen más. Elsősorban teljesen kopár, olyan "szigetes". Nyáron kiszáradt hegyoldalak, viszont sokkal több a homokos part. Karystos egy szép helység, Marmari (ez utóbbi elég szeles) - szép strandokkal. Dél Évia és észak Évia olyan mintha 2 teljesen más sziget lenne. Közép Evia pedig a kifejlett, elég sok gyári területtel és nagyon nagy hotelkomplexumokkal. Egy nagyon szép és festői hely közép Évián az égei tenger felőli részen Kymi. Innen mennek a hajók Skyros szigetére, itt van a tengerészeti főiskola, innen indult útjára a latin abc (Cumae), itt született Papadopoulos orvos, akiről a Pap tesztet (cito teszt) elnevezték, építészeti stílusa hasonlít Limnire de még "szigetiesebb". Érdemes meglátogatni, mellette sok homokos strand. A sziget legszebb, legzöldebb részei északon vannak, de ez a legfejletlenebb és a legproblémásabb utazás szempontjából.
30 eurós studiót találhattok ha nem főszezonban mentek (júl 15-aug20), habár az Athénből könnyen elérhető részeken kevésbbé. És ne érkezzetek péntek du vagy szombaton, hanem inkább hét elején, amikor az athéniek visszavonultak a fővárosba..
szia Ágni,átjöttem ide.
Ag Annán a parton voltunk,nem a faluban,pontosan nem tudom,hogy kinél,egy öreg nő volt.Ha háttal állsz a tengernek,akkor jobbról kb a negyedik-ötödik ház,egy kávézó fölött.
Nagyon rendben volt a szállás.
Dél-Evia mennyire más?
Drágább?Találunk ott apartmant 30 evrójért?
#1634392011-05-27 14:01:22 Válasz a #163253. hsz-ra
Most, hogy Pappr említi, az a Kria Vrisi egy olyan hely, ahol egy folyó ömlik a tengerbe. Valszeg azért van ott több hal, ráadásul eléggé nyílt tengeri rész. Ott van egy nagy sziklafal, a teknősös, lehet onnan, az alacsony részeiről érdemes horgászgatni. Különben Evian is, főleg az Eviai öbölben, gondok vannaka túlhalászással, mint egész Go-ban. Erről írtam a blogomban ITT, most nem ismétlem magam.
Kria Vrisi
Patak és tenger találkozása. nem mindig folynak össze, főleg ha szárazság van..
Talán valóban érdemes erre próbálkozni horgászattal egyik nap..
Elviszek 1 botot és némi kiegészítő szettet hogy át tudjak szerelni úszósra ha úgy alakul.
1x vittem magammal Sartira már botot, de ott is ilyen 8-10 cm -es sárga halacskákat tudtam vele fogni. Élménynek az sem volt rossz.
Meg aztán ez csak egy órás elfoglaltság amíg a család felébred reggel.
Én nem vagyok egy hatalmas alvó- néha elég 4-5 óra alvás- és ilyenkor reggelente szeretek lemenni a partra 6-7 óra felé
Ami a halásztémát illeti remélem Áginak jó ötletet adtam s "kitapossa" addigra az ösvényt, hogy legyen egy olyan élményem is
#1632412011-05-25 22:18:44 Válasz a #163127. hsz-ra
"Már csak azt nem tudom milyenre szereljem icon_smile.gif"
Valószínűleg a fenekező lesz a "nyerő", miután a lehető legmesszebb kell bedobni. Ahogy elnéztem a helyieket, ők is ezt alkalmazzák. A legvégére termetes ólmot kötnek, eléje meg néhány horgot. Evian és a Peloponnesoson Astros környékén magam is próbálkoztam, de nekem is csak apró halakat sikerült zsákmányolnom.
Valószínűleg az sem árt, ha valaki ismeri a helyi viszonyokat. A Pinion folyó torkolatánál napokig nem értettem a horgászokat. Rengetegen voltak, hatalmas tengeri botokkal amiket a homokba szúrtak, de egyik sem dobott be, csak üldögéltek a parton. Aztán egyik nap, úgy alkonyat felé jött egy motorcsónakos ember és végig kurjongatta a partot, amire a horgászok ugrottak és mint a kalapácsvetők olyan technikával bedobálták a cájgokat. Valószínűleg valamilyen abban az időben arra vonuló halakra vártak/horgásztak. Hogy fogtak-e, sajnos azt már nem volt időm megvárni.
Nagybotos horgászlány :
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele
Persze csak valami közeli helyre és hullámzás mentes napon
Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni
Én is erre vágyom már vagy 10 éve. De egyszer biztosan megszervezem magamnak...
Mit nem adnék ha egyszer egy ilyen helyi halász mellé beülhetnék a bárkába s kimehetnék vele
Mióta itt élek még sosem jutott ez eszembe.. de most arra gondolok, micsoda jó ötlet! Meg kell kérjek valami halász ismerőst, hátha bevisz csak úgy bámészkodni
#1631592011-05-25 12:54:39 Válasz a #163148. hsz-ra
#1631482011-05-25 11:00:19 Válasz a #163127. hsz-ra
Szerbusztok,
sajnos a partról, vagy a part közeléből (mint Agia Anna-n a sziklákról-ahová majd Exact jön) csak kis halakat lehet fogni. Be kell mélyebbre menni a nagy halakért, viszont halásztúrákat nem szerveznek, mert külön engedély kell rá és mindenféle újabb engedély vagy tevékenység nagyon magasan van adóztatva, így a halászok csak halásznak, a turisták meg elpecázgatnak a szélen:) Magánhalásztúra a mélyben meg nem javasolt, mert a tenger kiszámíthatatlan, hirtelen megered egy erős szélvihar és volt halász, nincs halász.