Most láttam, hogy a greece.hu oldalán elég sok kép van fent, és valami kagyló fesztivált is tartanak Makrigialosban valamikor, ez igazi program lehet, érdemes lenne utána nézni, majd megpróbálok, ha van idõpont leírom.
Találtam egy linket, ahol fényképek vannak Makrigialosról.
Lehet hülyeséget írok, de van egy ilyen település Krétán is, a keresések közben jöttem rá, nem tudom melyikre utaznál.
De mivel Rebi errõl a helyrõl gyûjtött neked infót, így ezeket a képeket kerestem ki.
Laci a fülembe ültette a bogarat Makrigialossal. Pár info összegyûjtése után nagyon vonzó uticélnak tünik számomra. Persze a bõség zavarában hetente változik nálunk az uticél, de szeretnénk nyugodt, csendes helyet választani. Én eddig semmit nem tudtam errõl a helyrõl, sõt bevallom azt sem tudtam hogy létezik. De miért is tetszett meg most? Szekeres István neve sokatok elõtt ismerõs. Nos õt idézem egy 2005-ös irásából:
"Makrigialos csendes, tiszta, barátságos, leginkább családosoknak való pici település. Saját tengerpartja pici, de tiszta. Semmi extra. Az éttermek -- mint mindenütt errefelé -- kifejezetten jók. Az én kedvenc helyem a tengerparti sétány északi csücskét elfoglaló Pszarotaverna (Halászcsárda). Fürdeni érdemes eljárni a pidnai öbölbe: a tengerparti sétányon dél felé elindultok, és addig mentek, amíg csak balra-lent meg nem pillantjátok a szabadstrandot. Kb2-3 km. Nincs különösebb infrastruktúra, de legalább nem üvöltözik mellettetek egy másik magyar család. Makriból remek kirándulásokat lehet csinálni: Szaloniki közel van és adja magát, de érdemes elnézni Katerinibe is. "Konkrét" látnivaló nincs sok, de a hangulat... Ha már ott vagytok, a paraliai/Olympic Beach-i éjszakai életbe is bele lehet kóstolni. Érdemes elnézni Edesszába, ahol egy gyönyörû vízesést lehet körbejárni. Nincsenek messze a Meteórák, illetve az Olympos sem (Litohoro telepules).. "
Ezen kívül azért van ott más "atrakció" is:
Makrigialos közelében van egy tengeri sólepárló, az ókori Pydna romjai.