#1794622012-02-14 19:42:12 Válasz a #179445. hsz-ra
Szia Andi!
Pythagoriot választottuk, a szállást már le is foglaltam (35 Euro/éj, 50 Eurot kell utalnom előlegként). Bécsi indulás nem gond, családon belül meg tudjuk oldani az oda-vissza fuvart, az ott parkolás tényleg brutális lenne. Most azon meditálunk, hogy Fourni vagy Patmos legyen a hajós napunk. Vagy mindkettő? Mindegyik csábító, így könnyen lehet, hogy az első és utolsó napon is hajókázunk.
Szia Misi!
Benéztem, hogy hogy alakul a dolgotok, mert csak érdekelt a privát levelezésünk után
Visszanéztem a két oldalt, amit írtatok.
Én is osztom a véleményem Verkával, hogy macerásabb Bécsbe elmenni, ott iszonyat sok pénzt parkolásért kifizetni (ha csak nincs oda-vissza vivő emberetek), mint athénban átszállni, de hát mindegy, a lényeg, hogy nektek jó legyen így.
Én, ha mégegyszer mennék Samosra, ismét Kokkariba vagy Pithagorioba mennék. Utóbbi mellett az szól, hogy szép, homokos partja van és nagyon hangulatos a kis város esti sétákra, míg Kokkarinak köves a partja, de ő is hangulatos, sőt szerintem a fekvése jobb, mert több jó helyhez közelebb esik, mint Pithagorio.
Én is iszonyatosan várom már nyár óta Verka beszámolóját, de legalább a fotóit!
Kíváncsi vagyok, aki idén utazik Samosra, miket mesél majd. Én nagyon szerettem ott lenni.
üdv minden kedves régi ismerősömnek innen
Andi
#1791822012-02-07 13:01:47 Válasz a #179180. hsz-ra
Nem, persze, hogy nem mindig ugyanazon a strandon! És azért voltunk ám elég sokfelé, ahogy szoktunk... de Vathyt bizony nem jártuk be!
Kerveliben pont ez tetszett nekünk, na meg az, hogy ennek ellenére azért nincs elérhetetlenül messze, és órákra elzárva a világtól, hanem Vathytól vagy akár Pythagoriótól is már csak egy ugrás.
... egyáltalán nem sétálgattunk ott, helyette egy strandon heverésztünk. Idén ezt a tervezettnél többször ejtettük meg... most valahogy ez esett jól...
Verka!
De ugye, nem mindig ugyanazon a strandon? Strandon heverészni valóban jó, csakhogy rövid ideig és nem árt néha "cserélgetni". Ugye nem azt akarod mondani, hogy ki sem mozdultatok? Azt nem tudnám elképzelni rólatok.
Egyébként képeket nézegetve arról a környékről tényleg látszik, hogy Kerveli kiemelten nyugis hely. Túl nyugis. Ha nem is a világvége, de már kezd hasonlítani hozzá.
Kerveli, a sziget keleti oldalán, szemben a török partokkal. (A linknél van térkép is a pontos helyéről.) Nekünk ideális elhelyezkedésű volt, és nem bántuk meg, sehol nem találtunk utána jobb helyet, ez kellően nyugis, csendes és tengerre néző volt, nálunk ezek számítanak. Viszont nektek nem lenne jó, mert itt nem lehet esténként elveszni a szűk utcák rengetegében, sőt, sétálgatni sem nagyon, ez nem olyan hely. Van egy strand, egy taverna, egy bolt, aztán ennyi kb. az egész....
Vathy központjában semmiképp nem laknánk, max a szélén. Viszont itt esténként nagy sétákat tehetnénk, ez is valamiféle régi mániánk: vacsora után néhány órát sétálni, pontosabban elveszni a szűk utcák rengetegében.
#1788482012-01-27 17:06:37 Válasz a #178839. hsz-ra
Értem! (Nekünk egy bécsi indulás simán felérne egy átszállási macerával, sőt..., úgyhogy ezért nem szoktunk rá vállalkozni. )
Vathyt őszintén szólva mi majdnem teljesen kihagytuk... egyáltalán nem sétálgattunk ott, helyette egy strandon heverésztünk. Idén ezt a tervezettnél többször ejtettük meg... most valahogy ez esett jól...
#1788392012-01-27 16:19:57 Válasz a #178825. hsz-ra
Verka!
Nincs többé utazási iroda!
Bécsből repülünk, 707 Euro volt kettőnknek oda-vissza. (Ha most pl. csak repjegyet szeretnék az Apollon Traveltől mondjuk Santorinire Ios miatt, az fejenként 93ezer lenne főszezonban. Így már ugye nem is olyan sok a Samosra szóló jegy.)
Szállásunk helyszínének kiválasztása totál kezdetleges állapotban van. Vathy központjában semmiképp nem laknánk, max a szélén. Viszont itt esténként nagy sétákat tehetnénk, ez is valamiféle régi mániánk: vacsora után néhány órát sétálni, pontosabban elveszni a szűk utcák rengetegében.
#1788252012-01-27 13:53:13 Válasz a #178820. hsz-ra
Samos is szuper lesz! Úgy látom, sietnem kellene azzal a beszámolóval... de az utóbbi félévben annyira nem voltam utazással elfoglalva, hogy semmit nem csináltam, úgyhogy nagy elmaradásaim vannak ezen a téren... de majd összekapom magam valamikor!
Apollon charter a közvetlen járat, gondolom?
Hm, a felsoroltakból én is Kokkarit választanám. Miért tetszik nejednek jobban a másik két verzió?
#1788242012-01-27 13:52:46 Válasz a #178823. hsz-ra
Köszi! Ha beszámoló cska majd valamikor lesz, akkor ha lesz konkrét kérdésem, azt fel fogom tenni!
Nagy szerencsénk, hogy Misiarcék előttünk mennek - mi szeptemberre tervezzük az utat - és így még tőlük be lehet majd gyűjteni a legfrissebb tudnivalókat. Ha Samos lesz...
Sztem Verka megosztotta volna az infókat itt, ha járt volna arrafelé.
Szia Medi!
Köszi a bizalmat (amire most éppen nem szolgáltam rá), de azért nem osztottam meg az infókat eddig, mert errefelé nem igazán jártam egy jó ideje...
Viszont Samoson tényleg voltunk tavaly! Szóval ha kell infó, szolgálhatok vele. És egyszer, távoli ködbevesző jövőben lesz majd szokásos beszámoló is... de nem mostanában...