Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 1396
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55233 Üzenet linkje2008-03-24 11:05:29  Válasz a #55205. hsz-ra

De jó, hogy ezt írtad Finánc. Kicsit megnyugtatott, bár egy buszos út is másabb, mint autóval.
De tényleg igaz, hogy addig még sok víz lefolyik a Száván, Dunán is, reménykedjünk a legjobbakban. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1397
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55205 Üzenet linkje2008-03-23 19:19:05 

Egy tanárnõ ismerõsöm tegnap jött haza Görögországból. Egy egész iskolai osztállyal voltak, Szerbián, Macedónián keresztül. Nisben oda-vissza is eltöltöttek egy éjszakát szállodában. Semmi atrocitás, kellemetlen megjegyzés nem érte õket.
Fel a fejjel, fõ az optimizmus! Nyárig sok víz lefolyik még a Száván!

# 1398
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55199 Üzenet linkje2008-03-23 18:10:46 

Sziasztok!
Kicsit Én is izgulok a Szerbek miatt icon_confused.gif
Mi idén Karpathos-ra megyünk és így is elég húzos lesz az utunk:lefelé busszal Athénig onnan kompozunk el Karpathos-ra ami még kb20 óra.
Így nagyon nem örülnék ha Romániának kellene mennünk icon_cry.gif

# 1399
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55156 Üzenet linkje2008-03-23 10:35:01  Válasz a #55083. hsz-ra Előzmény #55083

Szia Josza!
Én is jegyeztem ezt az utvonalat hátha szükség lesz rá!

# 1400
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55110 Üzenet linkje2008-03-22 18:24:02  Válasz a #55096. hsz-ra Előzmény #55096

Köszi Josza! Persze gondoltam,hogy azért mások voltak a viszonyok 10 évvel ezelõtt! Legalábbis remélem!
Mindenesetre, amit írtál az útvonalról azt lementettem, hátha hasznát veszem bár reménykedem, hogy nem lesz rá szükség!
icon_lol.gif icon_lol.gif

# 1401
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55109 Üzenet linkje2008-03-22 18:21:43  Válasz a #55095. hsz-ra Előzmény #55095

Szia mercipista! Mi az elején megyünk. Szept.2-tõl 16-ig leszünk két helyen. Sajnos nem egyszerre!
# 1402
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55099 Üzenet linkje2008-03-22 15:57:52 

Szia Josza2!
Nagyon köszönöm az információt.Hát a komppal való átkeléssel nem nyugtattál meg.Remélem azért sokat javult a helyzet azóta az elmult 10 évhez képest.Ilyen izgalomban talán akkor sem voltam mikor elõsször mentem autóval Bulgárián keresztül.De hát majd csak lessz valahogy.

# 1403
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55096 Üzenet linkje2008-03-22 15:39:18  Re:

busaianiko írta:

Írnál picit bõvebben a kompos utazásról a Dunán? Kíváncsi vagyok rá, vagy félreértettem? icon_lol.gif

Szia Anikó!
Nem szívesen írom le azt a kompolást, mert akkor még Románia és Bulgária sem volt uniós ország és azóta biztos változtak a viszonyok. Nem akarok senkit megijeszteni fölöslegesen, csak annyit írok , a románok elég rendesen "szórakoztattak" mintegy 7 órán keresztül, mire feljutottunk a kompra. Azzal magával nem volt semmi baj.
Üdv Josza

# 1404
Mercipista
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55095 Üzenet linkje2008-03-22 15:26:55  Válasz a #55094. hsz-ra Előzmény #55094

szioka mikor mentek szeptemberbe. mi szept 17- okt 02
# 1405
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55094 Üzenet linkje2008-03-22 15:18:05  Válasz a #55083. hsz-ra Előzmény #55083

Köszi Josza ezt az infót. Engem is érdekel egy "alternatiív" utiterv is, hisz ki tudja....? De azért még én is reménykedem, hogy nem lesz gond.
Szerencsére mi csak szeptemberben utazunk, addig még van idõnk kivárni, de sajnálom, akiket már szorít az idõ jobban, gondolom nagy gondban vannak.

Írnál picit bõvebben a kompos utazásról a Dunán? Kíváncsi vagyok rá, vagy félreértettem?

Köszi elõre is. icon_lol.gif

# 1406
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55083 Üzenet linkje2008-03-22 13:34:26 

bocsika írta:
Sziasztok!
Busszal megyünk Korfura junius 20-án.Minden rosszra fel akarok készülni.Az irodában mondták, hogy ha gond lessz a szerbeknél Románián keresztül visznek.Van valakinek infója errõl az útvonalról?Vagy hogy hol lehet utánna nézni?

Szia Bocsika!
Mikor a háború volt voltunk mi is így egy párszor.
Az útvonal, ahogy mi mentünk: Biharkeresztes/román határ/ Arad- Vajdahunyad-Zsil völgye-Herkulesfürdõ-Vaskapu/Drobeda/- Vidin komp a Dunán Bulgáriába-Szófia-Sztrúma völgye- Kulata görög határ-Seres-Thessaloniki-Tempi völgye-Larissa-Trikala-Ioanina-Igumenitza- komppal Korfu.
Az út mindössze 100-150 km.-el hosszabb, de az útviszonyok és a problémás határok miatt 5-7 órával hosszabb volt. Most azonban úgy hallottam , hogy rengeteg utat felújítottak és végig uniós határok vannak gondolom lényegesen jobb a helyzet, ráadásul akár személyi igazolvánnyal is utazhatsz.
Ha rendes a sofõr meg lehet fûzni, hogy a görög határ elõtt Bulgáriában álljon meg olcsó, de jó szeszes italokat, cigit és finom házisajtokat érdemes vásárolni bagóért. Szerintem azonban nem lesz probléma Szerbiában.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
Ûdv: Josza

# 1407
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55072 Üzenet linkje2008-03-22 11:07:45 

Sziasztok!
Busszal megyünk Korfura junius 20-án.Minden rosszra fel akarok készülni.Az irodában mondták, hogy ha gond lessz a szerbeknél Románián keresztül visznek.Van valakinek infója errõl az útvonalról?Vagy hogy hol lehet utánna nézni?

# 1408
Hermione
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54372 Üzenet linkje2008-03-12 22:28:04 

Persze,hogy szoktam hûtõtáskát vinni,de hazafele is van benne hûtendõ dolog.Na mindegy,ha kell extra bõröndöt veszek,de még van 166 napom csomagolni... icon_lol.gif icon_cry.gif
# 1409
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54358 Üzenet linkje2008-03-12 19:18:23 

Hermione! Ti szoktatok hûtõtáskát vinni? Mert mi igen...odafele van benne egy kis kaja és innivaló, visszafele, meg abban jönnek az ajándékok és egyéb kint vásárolt dolgok. icon_smile.gif
# 1410
Nyusssszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
170 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54346 Üzenet linkje2008-03-12 16:17:05 

Szerintem ez a sofõrök hozzáállásától is függ. Ha nagyon akarják, meg tudják oldani, hogy minden csomag beférjen.
Az Apollon Travel tavalyi katalógusában benne volt (nem tudom, hogy az ideiben benne van-e), hogy hûtõtáskát az utastérbe tilos felvinni, viszont a csomagtartóban egy külön rész van nekik kialakítva, így a pihenõknél bármikor hozzájuk lehet férni.
Nekünk minden üdítõnk a hûtõtáskában volt, gondoltuk, majd ha elfogy, amit a buszra felvittünk, a következõ pihenõnél veszünk ki másikat. Csak arra nem számítottunk, hogy semmilyen kialakított csomagtér nincs a hûtõtáskáknak, ugyanúgy bepakolták a többi csomag közé (amit mi nem figyeltünk, mert búcsúztunk a szülõktõl), Szegeden meg elérakták az ott felszálló utasok csomagjait.
A 2. pihenõnél szóltunk a sofõröknek, hogy nekünk kellene a hûtõtáska, mert elfogyott az üdítõnk, mire az egyik sofõr ránkförmedt, hogy elõre kellett volna szólni, azóta már elé rakott vagy 10 csomagot, õ biztos nem pakolja ki. És azzal a lendülettel egy "kedves" mosollyal rávágta a csomagokra az ajtót. Hát nekem se kellett több, jól összevesztem velük, hogy miért nem lehet szólni, hogy elõre jelezze mindenki óhaját-sóhaját, vagy miért nem lehet a katalógusban egyértelmûen fogalmazni. Tudom, hogy a katalógusról nem õ tehet, de valamit csak egyeztet velük az iroda, hogy milyen lehetõségek vannak a buszon, hülyeségeket gondolom nem írnak le. Bár ezek után nem tudom, mit gondoljak!
A vége az lett, hogy vettünk egy palack vizet a benzinkútnál és minden pihenõ alkalmával újratöltöttük.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 93 94 95 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu