Az oldalon megpróbáltuk szelektálni mit kell vinni 4(dolog).
Illetve mit lehet érdemes vinni(szerintünk nem nélkülönözhetetlen) 4(dolog).
Tapasztalat alapján javasoljuk ezeket.
Ami viszont a legfontosabb! Nyugi! Nem lesz semmi baj,aki elősször megy biztos feszűlt kicsit,de amikor visszaér nevetni fog azon,hogy milyen sima az út!
Hivatalosan utasonként kell 1. Persze valószínűleg nem fogják ellenőrizni,de mondjuk,ha autópályán este megkell állni akármi miatt és aki kiszáll nincs rajta láthatósági mellény,akkor megbüntetnek, szóval döntse el mindenki,hogy fejenként 1-et vagy autóként egyet tesz be.....(szerintem min. 2db legyen bennt)
A pénzváltós dologról meg annyit,hogy Leskovac környékén múlt éven kártyával akartunk fizetni,mert nem vittünk túl sok dinárt és a rendszer rossz volt. Volt aki 50 perce állt ott. 2.7ft-ért lehet jelenleg SRB dinárt váltani. Aki nagyon jól vált (mondjuk középárfolyam) az egész útat tekintve ami autópályára, üzemanyagra kell max. 80-90 Ft lehet nyerni.
Nem beszélek le senkit a kártyáról, de mivel nem akarom,hogy véletlenül gondotok legyen, szerintem váltsatok valamennyit. A honlaponkun fennt vannak a várható költségek Szerbiában. www.iranygorog.atw.hu (információ menüpont)
Ha egy Dínár 3 Ft , az üzemanyag 109 Dínár akkor az 327 Ft 1 liter.
ugyan ez kártyával 1 dínár 2,7 Ft akkor 294 Ft 1 liter.
Még most sem értem a pénzváltósdit! MI vagy OMW , Mol, Makpetrol, Shell kutaknál állunk meg.A tankolás előtt megkérdezem, hogy kártyával lehet e fizetni, de kártyával fizetek az üdítőért, a kávéért, a csokiért, stb. HIVATALOS KÖZÉPÁRFOLYAMON!!!!
Nem hiszem ,hogy a gagyi pénzváltócskákkal jobban lehet járni!
Nem kell egy marék pénzzel idegen gyanús elemek közé menni. Azt se tudom ,hogy néz ki a szerb pénz. Nem tudnak átverni
Persze ha Szerbiában akarok költeni az más, de csak átutazok, max 2 szer tankolok. Minek a dínár??
A zöldkártyát szokták mindig kérni....mást nem 3 év alatt oda vissza egyszer sem.
Az a baj,hogy teljesen úgyse tudsz mindenre teljesen hivatalosan felkészülni,de szerencsére nem is várják el.
Tartsd be a sebességhatárokat ,ahol tudod, vezess szabályosan és szerintem ennyi nekik elég,ha mindent beakarsz tartani maximálisan, akkor jó pár dolgot magaddal kell,hogy vigyél!
-
Szólj,ha soroljuk!
(Nem kell túlbonyolítani semmit,ne ízgulj,nyaralni mész nem stresszelni magad)
a dobaki oldalán azt olvastam, hogy Szerbiában kötelező felszerelés a kocsiban a tűzoltó készülék. Bementem a Tescoba (a legkisebb is számít...) és láttam 3600-ért fémdobozos igazit, de volt spray-szerű kiszerelésben is 1990 és 1500 pénzért. Nem volt ám ráírva egyikre sem, hogy EU szabvány, vagy, hogy elfogadott a KRESZ szerint.
Nos, kell a drágább, vagy elég ha beteszek egy sprayt alibiből?