Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra.Mindenkinek nagyon köszönöm az információkat.Mi két nap múlva indulunk Nei Poriba, a Sotiria apartmanba.Majd írok róla, hogy milyen volt, meg mindenrõl, ami érdekel benneteket.
A lányomat nagyon érdekelné a búvárkodás. Errõl írjatok már pár sort, hogy lehet-e egy napos fakultatív programként elmenni pár euróért.
Egyetértek sancho Azon veszély ellen az egyetlen védekezés, a lakatalan sziget...ám akkor valószínüleg kénytelen az ember nélkülözni a civilizációnak ama néhány vívmányát, amely élvezetesebbé, kényelmesebbé teszi a nyaralást
Litohoróban az Enalios búvárközpontban szerveznek palackos merüléseket. Ha érdekel, akkor otthon megnézem a szórólapjukat, amin rajta vannak az elérhetõségek.
Múlt évben én is sok rákocskával találkoztam... Csak lenyúltam néhány kagylóért és csigáért és máris egy remeterák csattogtatta kifelé az ollóját
Medúzát csak a hajóról láttam, kissebb halak viszont voltak. Lisa nagyon fûz, hogy búvárkodjunk, így lehet hogy kint veszünk egy szemüveget és pipát, azután majd mi is be tudunk számolni a tapasztaltakról
Egyébként ahogy megfigyeltem az eddigi utazásaim során a legveszedelmesebb állatot általában túristának hívják
Az Arany házban-ból a klasszikus tengerzúgást nem igazán hallani
2004-ben a parton délnek menve, féluton Nei Pori és Paleopirgos között voltak nudisták, de tavaly már nem láttam egyet sem. A parton most is voltak monokinizõ nõk, de a többségrõl inkább szót sem ejtenék...ám lehet, hogy mire Ti mentek mátr lesz szóra érdemes is.
1) Az étterem szerintem eléggé ízlésfüggõ. Az idén nekem a Platon étterme tetszett a legjobban minõség és ár függvényében
2) mi jégkrémet ettünk, így is kipróbálva néhány olyan ízt amit itthon nem kapni
3) Nei Poriban két pékség van és egy cukrászda, amiben kapni péksüteményeket. A kenyerek közt nincs igazából különbség. De péksüteményekbõl több különbözõt is árulnak, így nehéz az összehasonlítás. én a parthoz közelebbibe jártam, mert ott nagyobb méretû a csokis croi és van cukros fánk
4) az élelmiszerboltokban, amiket inkább nevezhetnénk vegyeskereskedésnek, szinte mindenhol ugyan azt árulják. Különbség az árakban lehet, 10-20 cent és az áruválaszték mennyiségében.
5) Összesen egy boltra emlékszem ami külön erre specializálodott. A boltok többségében találni zöldséget, gyümölcsöt is.
6) egy kölcsönzõ árát az elõbbiekben megadtam, másikról sajnos nincs információm.
Ruhabolt van. S ha úgy alakul, pénteken a Nei Pori, kedden a Leptokáriai piacon is tudsz ruhát venni.
Tengeri sünt nem láttam, meduzát 1-et, rákot nagyon sokat. A rákok mérete 2 cm-tõl 10 centiig terjedt. A rák ellen úgy tudsz védekezni, hogy nem lépsz rá. Akkor õ nem tekinti támadásnak és nem csíp meg
De azért biztos, ami biztos legyen Nálatok Fenistil és kálcium tabletta
Mi is az Arany házba voltunk tavaly.
A tenger nem mindegyik teraszról látható!
Mi a 2.em-en laktunk,azt nem tudom hányas szobába,de ahogy felértünk az emeletre jobbkéz felõl volt az elsõ szoba.Reggelente ha egy kicsit jobban fújt a szél,és még nem nagyon járkáltak az utcán,jól lehetett hallani kávézás közben a tenger zúgását.
Ami nagyon tetszett,hogy új a ház,és hogy nagyon közel van a strand. Kb.4perc. Nudistákkal találkoztunk de csak akkor amikor sétálgattunk a parton / nem Platamon felé hanem a másik irányba /kb.300 métert mehettünk mikor észrevettem 1-2 nudista strandolót.
Mennyire lehet hallani az Arany házból a tenger zúgását?
Van a közelben nudista strand? Vagy egyáltalán szoktak ott ilyesmit?
Gondolom azért számítsak a normál stardokon 1-2 monokinizõ férjtekintet-lopóval
én a nyaralás elõtt kerestem, többféle formában is beírva, de se com-os, se gr-es verziót nem találtam
viszont itt nézelõdhetsz http://www.platamonas.gr
bodorpetya73,
Reggel fél 8 körül már láttam lemenni emberek a partra, így ha melléjük pakolsz nem lehet különösebb gond, ha csak matracról, napernyõrõl van szó. Akik napernyõt vittek, azok közül sokan még a déli órákban is kint voltak. Általábban este 6-7 között hagyta el a többség a strandot. De voltak akik akik akkor érkeztek
Nem tudom melyik üdülõhely milyen, de én eddig Stavrosban és Makrygialoson voltam és mindkét helyen ott hagytam mindent a parton. A kutya nem nyúlt hozzá. Oly annyira, hogy mikor a szél felborította a napozóágyat és mindenemet elvitte a szél, ahhoz sem
Lent hagytam a parton a fényképezõt és a kamerát is, de semmi nem lett velük. Én úgy tudom a görögök felfogták, hogy a nyaralókból élnek és érdekük, hogy rend legyen náluk és ne legyenek ilyen ügyek. Persze olyan elõfordult, hogy az egyik nyaraló egyén elvett valamit a másiktól, de ez azt hiszem talán nem ez a jellemzõ...
Mindenkiben van egy egészséges aggódás, tehát szerintem nagyon értékes dolgot nem kell levinni a partra, de némi pénz és egy óra, törölközõ meg a többi nyugodtan ott lehet...
Azoktól kérdezném,akik már jártak Nei Pori-ban:Ott lehet-e hagyni a matracokat,napernyõket a parton egy pár órára,ha felmegyünk az apatmanba?/Mivel hamarabb ébredek,mint a család többi tagja,eddig mindig levittem a matracokat stb.,reggeli bevásárlás és ha mindenki kész,akkor lementünk./