Már régóta nem tudjuk, hogy mit eszünk-iszunk meg, sajnos. Néha eszembe jut, hogy tán tanyára kellene költözni, ha mi magunk termelnénk meg az ennivalót, akkor talán nem lennének kétségek. De akkor sem tudom, elõtte mivel trágyáztak és milyen esõ esik a növényekre. Persze, ez nagyon elrugaszkodott a valóságtól - sajnos - nem lennék képes rá, hogy így kivonuljak a világból, pláne, hogy éjt nappallá téve dolgozzak a "gazdaságban".
De az ember egy nagyon alkalmazkodó fajta élõlény, bízzunk benne, hogy kibírjuk az összes "mûanyagot" meg tartósítószert.
Lehet, hogy a déliek sokkal lazábbak, mint mi. Én bizony nem tudnék gumikesztyûben fõzõcskézni.
Micsoda kretén dolog, hogy nem lehet a dinnyét lékelni. Amióta az szemet tudom, mindig volt rá lehetõség. Ma már nem tartozok az olcsó gyümölcsök közé, ezért nem szeretném megkockáztazni, hogy dinnye helyett egy 10 kg-os tököt vegyek meg.
Nem ilyen ostoba rendeleteket kellene hozni, hanem több figyelmet fordítani arra, hogy lejárt szavatosságú termékeket ne forgalmazzon egyetlen üzlet sem. És persze azt sem ártana megakadályozni, hogy állati élelmezésre alkalmatlan húsfélék kerüljenek bizonyos emberi fogyasztásra szánt termékekbe.
Szerintem mi, büszke magyarok mindig túllövünk a lovon (lásd nemzetközi felajánlásaink "fennforgás" esetén a NATO-nál...)
A fiúk nálunk is kiakadtak, amikor reggel-este elhaladtunk az épülõ házak mellett.. na ott aztán tojtak a biztonságtechnikai elõírásokra. Bezzeg itthon olyan munkavédelmi bírságot akasztanak a nyakába a kedves építõnek, ha nincs minden elõírás szerint....
Egyébként vszínûleg az éghajlat is teszi a lazaságot....
Mégsem hiszem, hogy mi járnánk a helyes Úton. Nálunk kötelezõ mindent túl teljesíteni. Mármint az Uniós szabványokat.
Nem szeretném, ha a bolban dohányoznának(habár én is szívom, de csak lakáson kívül), de röhejesnek tartom, hogy a sertések komolyzenét hallgassanak.
Ez tényleg így van. De nem csak a HCCP nem létezik náluk, de egy csomó dolog van, amit velünk betartatnak, ott meg nevetnek rajta. Férjem biztonságtechnikával is foglalkozik, õ szokott kinn szisszenni a látványon ami egy-egy villanyoszlopon vagy házon fogadja.
Jellemzõ, hogy a görögök az EU elõírásait is sajátosan értelmezik és lehet hogy õk teszik jól. Bár ha jól emlékszem pár éve jó sok pénzt vissza kellett fizetniük a sajátságos értelmezéseik miatt.
Tudod Rebeka, a görög tojik a hapcira (HCCP). Ezt több helyen tapasztaltuk, de közölték is velünk egy- egy beszélgetés közben
Nálunk az ÁNTSZ bezáratná az üzletet, ha valaki dohányozna benne. A görögöknél bementünk egy hiper-szuperbe és a húsárú eladó dohányzott az eladandó termékek fölött.
Hát Szaloniki piaca minket is teljesen elvarázsolt. Bár idõnként elfáradt a fülem, ki kellett jönnöm, de harmadjára is bementünk. Érdekes volt, hogy mennek lejjebb a halak árai ahogy telik az idõ, nem tudom zárásra meddig mentek le. Fügén kívül én nem vettem semmit, de isteni volt a hangulat, nem lehetett neki ellenállni. Azért kíváncsi lettem volna egy ÁNTSZ ellenõr arcára a látottak hatására.
Rebeka!
Az Ouzo nekem csak gyümölcslével jön be, mert vízzel túl ánizsos az íze. A gyümölcslé viszont lágyítja az erõs ízt. Természetesen jéghidegnek kell lennie. A boltokban keresek majd, mert az üveg amit hoztunk már majdnem kiszáradt.
Rekuc!
A bazárt mindenképpen megnézem magamnak. Amit mi vettünk pisztáciás grilázst, az kb 5 dkg volt és kb 2 €. Ha 10 € egy kiló, akkor is megéri. Köszi!
Az ouzó tényleg nagyon fini ananászlével, de csakis behûtve sok,sok jéggel. Sztem naracslével nem jó legalábbis nekem nem ízlett.
Csutek!
Sajnos nem tudom a pisztáciás pontos árát Azt hiszem fél kg volt 3 euro. De nem biztos. A pisztáciás volt a legdrágább az összes közül.
Szerintem megvan a hangulata a török bazárnak. Teljesen más mint a magyar piacok. A hentesek meg a zöldségárusok ordibálnak összevissza egymással meg a nézelõdõknek is odakiabálnak hogy vegyenek mindenfélét. Amikor odamentem az egyik halpulthoz a hentes elkezdett énekelgetni nekem vmi görög nótát
Dohányosok figyelem: 1euro egy doboz Marlboro a piacon.
Nekem nagyon tetszett Szaloniki. Semmiképp nem éri meg kihagyni.
Én a 100%-os narancslevet nem igazán szeretem, nekem keserû. Ouzót szinte mindennel kipróbáltam már, de leginkább klasszikusan vízzel és jéggel iszom. Jelzem én a vörösbort is csak tisztán iszom, kólával soha.
A koktélok készítése megint csak a férjem feladata, de az ouzót azt inkább mégis a fent leírtak szerint hozza nekem.
Nálad aztán jó dolgok ücsörögnek idõnként a képernyõ elõtt!
Én is Ouzo-rajongó vagyok. Nem kóstoltam azzal a gyümölcslével, de biztosan jó lehet, mert az Ouzo nagyon jól összepasszol ilyen vegyes multivitaminos levekkel is, és a legjobban (már régebben is írtam itt) ananászlével!
Eredeti görög Ouzo12-öt lehet kapni a legtöbb nagy áruházláncolatban.
Nem hoztam sokat, csak 12 dobozzal(több nem fért a kocsiba, de jövõre nagyobb eséllyel indulunk, ugyanis lecseréltem az autót) és már egy hónapja itthon vagyunk. Ráadásul néhány fontos vendég is kapott belõle.
Ouzó még nekem is lapul a fagyasztóban, igaz nagyon megcsappant. Nem tudom nálunk hol lehet jó minõségüt beszerezni.
Kóstoltátok már az ouzót tropicána gyümölcslével? Sokkal jobb, mint 100%-os narancs lével.
Csutek!
Neked még van Mythosod????? Vagy sokat hoztál vagy jól be tudod osztani a jó dolgokat. Én is nagyon szeretem ezt a fajtát, de nekem már csak ouzóm van itthon. Na az sem rossz, én imádom!
Én úgy vagyok az utolsó jó dolgokkal, hogy valami nagyon vacak napra tartogatom, hogy legyen valami jó is. De ez csak az én egyéni dolgom. A te Mythosod, a te döntésed. Nekem már rég nincs egy doboz sem.