A fakultatív kirándulásoknál átlagosan 2-3 óra van a sziget megteintésére. A kikötõ mellett közvetlenül van motorbérlési lehetõség, így az idõ alatt van lehetõség pár öböl felkeresésére. Rövid ismertetõ:
A szigetlátogatás megoldható, de nem a szervezett fakultatívon belül....hacsak nem úgy szervezik a fakultatívot.
Javaslat. Saját szervezés. Egyik nap oda, a sziget körbemotorozása. Éjszaka a szigeten. Másnap reggel csónak, hajó bérlés, a szigetek megtekintése. Délután hajóval vissza.
19 nap és mi is megtapasztaljuk a Fotini ház örömeit Várjuk a beszámolókat és köszi az infót a grillrõl, majd kint megpróbáljuk kikunyerálni a tulajtól Majd mesélj milyen volt, mi mindent lehet csinálni és ha esetleg van némi infód a fakultatív utak áráról, akkor azt is megköszönnénk, mert szeretnénk néhány kirándulásra elmenni. Elõre is köszönjük.
Sziasztok!
Most értünk haza Nei Poriból/naggggyon jó volt/))
Holnap bõvebben.......
A Fotini házban voltunk,nagyon jó kis hely,nincs messze a tengertõl.A stúdiók jók,de alap felszereltségûek.
Sancho!!Grill van a ház végében,de hogy mennyire lehet használni nem tudom mert nem annyira nem jártunk utána.
Találkoztunk a Rebekáékkal is,bár csak egy röpke délelõtt erejéig.Nagyon kevés az egy hét,alig volt idõnk nyaralni
A Bea nagyon aranyos,majd hamarosan meglátjátok.
Nagyon jó kis éttermeket találtunk.Holnap válaszolok szívesen a kérdéseitekre.
Katus
Sziasztok! Egy nagyon idétlen kérdésünk lenne. Tud valaki segíteni nekünk abban, hogy a Fotini apartmanban van-e lehetõség grillezésre? Mert gondoltuk hogy egyik este jó lenne egy kis sütögetést rendezni az udvaron. Múlt évben Makrygilaoson volt grillezõ a kertben, a házigazda is sütögetett és meghívott néhány nyaralót is, hogy tartson vele Egy ilyen esemény összehozza az utitársakat és nem mellékesen nagyon jó hangulatot teremt. Elõre is köszönjük a választ.
O7. 06-án ezt írtad: „Még nem voltam Sartiban soha. Mikor kiválasztottuk Nei Porit, akkor még nem találtam rá erre a honlapra, így a kiretusált képek alapján csak zsákba macskát választottunk.”
O3. 16-án (!) ezt írtad a Skiathos topicba: „Nem tudod, hogyan lehet Skyathoson szállást foglalni? Mert eddig magyar utazási irodáknál nem láttam syathos-i szállást, a külföldi lapok pedig összesen 4-et kínálnak. Skyathosnak melyik részén készültek ezek a gyönyörû képek?”
Gondolom, végig is olvastad a topicot!?
Ezek után foglaltatok szállást Nei Poriba?
Most meg úgy rácsodálkozol Skiathosra, mint aki még soha nem hallott róla.
Éppen most nézegettem Skiathos fotókat...
Olyan szépeket találtam, hogy már el is felejtettem a Narancspartot! Így most új bogár mozgolódik az agyacskámban: Hogyan lehetne minél több idõt Skiathoson töltneni, hogy robogóval végigmehessünk a déli parton? Mert gondolom szervezett program keretein belül marad vagy 3 óra a strandolásra (vagy még talán annyi sem).
Tud ezzel kapcsolatban valaki infót? Hahhh.. azt hiszem egy újabb helybe lettem szerelmes
Ui.: Ja! És még valami. Melyik hajóval érdemes menni a szigetre. Az Elisabeth állítólag jó.. Az is jó, ha megmondjátok, melyikkel nem érdemes menni...
Kicsit utánna néztem, számoltam az ötletednek. Ha a reggeli 7:17-es vonattal elmentem Thesszalonikibe, akkor fél 9-re vagytok ott. Onnan Sarti még utirány függõen 140-190 km. A Narancspart Sarti elõtt van kb 8-9 km-el. A busz menetidõ, iránytól, megállok számától függõen lehet 3-4 óra is. Ha épp akkor van csatalkozás a buszhoz, akkor fél 1-1 körül már ott lehetsz és van úgy 3 órád a visszaindulásig, hogy elérd az este 9-kor induló vonatot Ne Poiba Ennek a költsége fejenként 15-20 euro között van. Ha ehhez egy keveset hozzáraktok, akkor bérelhettek autót, akkor 4 óra alatt ott vagytok...és nincs kötöttség az indulás-érkezés függvényében
Ami pedig a türkiz szint illeti...küldtem Neked képet, ami alapján megállapítottuk, hogy Skiatos felé menet a tengeren, ezen vágyad is teljesülhet
Igen, a Dias Zeus a Jorgos Nanakos-é teljes egészében.A régi Jorgos-travelt magyarok üzemeltették.Most az övé az egész és már nyitottak egy új irodát az Erzsébet krt-on.Aggodalomra semmi ok.
Ha visszaolvasol kb a 30-as oldal környékén BEA sokat írt az apartmanokról.Õ a Zeus kinti idegenvezetõje.
Ez nagyon jó ötlet!
De hogyan fogjátok feltenni? Gondolom öntapadós, de honnan tudjátok a méretet.. vagy hogyan mûködik ez az egész? Meg biztos, hogy a szúnyoghálótól be tudjátok majd csukni az ablakot? Van ahol bukós ablak van...
Szaisztok! Olvastam, hogy sok embernek megkeserítette az életét a szúnyog. Mi vettünk elektromos, testre fújható szúnyog írtót is, remélem elég lesz. Viszot az az ötletünk támadt, hogy viszünk ki szúnyoghálót, hátha...
Nekünk is oda igazolták vissza a Kalouda apartmanba a szállást mi augusztus 1-tõl leszünk és ha hazaérek akkor küldeni fogok Neked kívülrõl és belülrõl is és leírom, hogy mi a rend és mit vigyetek.Oké?
Neked esetleg a légkondiról szóltak, hogy van-e?Mert én még mindig nem kaptam rá választ, hogy a szobákban van-e.