Készülödök a nyaralásra és szorgalmasan olvasgatom a topikot. Tegnap említést találtam Methanáról, és a termál vizéről. Lehetséges, hogy meglátogatnánk egy fürdés erejéig. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata erről?
Aztán lehet, hogy már írta is valaki, de addig még nem jutottam...
Ez a kénes víz is fürdőruha-romboló vajon?
Köszi, ez jó hír, valamiért az hittem, hogy nagyrészt homokos. A "közel": a 0-150 km annak számít nálam. 2 vagy 3 helyen szeretnénk megszállni (összesen 12-13 napot terveztünk), még nincs kész az útitervünk.
Peloponnészosz keleti oldalán merre vannak sziklásabb partok? Esetleg olyan helyet tudna valaki ajánlani, ahol sziklás ill. a közelében sok kirándulási lehetőség van?
Sziasztok!
Köszönjük annak,aki Júl 15.én szombathely-szeged útvonalon (Tolos buszos nyaralás júl.15-24) 1fekete női pénztárcát talált,benne a "3"ezer ft ot,illetve a személyi igazolványt stb nem adta oda a sofőrnek!!!!!!!!!!!!KÖSZÖNJÜK HOGY ELTETTE!!!!SUMÁK MÓDON!!!!!!!!!!!!!NAGYON RENDES TŐLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1693532011-07-11 18:58:32 Válasz a #169323. hsz-ra
Mystras és Sparta között kb. fél úton közvetlen az út mellett van a Sparta kemping. Nem lehet eltéveszteni. Epidavros mellett is van több kemping ki van táblázva. Olympia... talán Methoni melletti kemping.
Én úgy választottam mindig kempinget hogy bementem gyalog megnéztem és ha tetszett akkor beköltöztem.
Egyébként azt tapasztaltam hogy a legkisebb kemping is tiszta és minimum egy bolt és egy taverna van. Szóval nem lehet nagyon mellé fogni egyikkel sem.
#1680082011-07-01 11:31:08 Válasz a #168005. hsz-ra
Akkor majd el fogok mindent olvasni, meg még néhány másik beszámolót is. Vannak már sejtéseim, hogy hová, és mit, de fel kell frissítenem az olvasottakat, ami sosem árt.
#1680012011-07-01 11:20:18 Válasz a #167997. hsz-ra
Közben tovább keresgéltem, sikerült megtalálnom Plataniát, és a kilátót is. Innen már biztos megtaláljuk.
Hogy sikerül-e idén meglátogatni, az, majd kiderül.
Nagyon köszönöm a segítséget
Esetleg mesélsz még egyebekről is majd a blogodban?
#1679972011-07-01 10:45:29 Válasz a #167983. hsz-ra
Szia Melinda!
Kopanaki falucskában kanyarodjatok a hegy felé (jobbra föl) és ott az egyik sarkon lesz egy tábla "Neda waterfalls". Arra kanyarodjatok amit ír. Keressétek Platania falucskát és egyszer csak ki lesz írva megint a vízesés felé merre lehet menni és itt van az a kilátó féle. ott le lehet menni autóval egy jó darabig(ha nem saját autóval mész, vagy nem sajnálod) mi csak azért nem mentünk le, mert még haza kellett jönnünk MO-ra ami 2000 km kb.
A hídtól még elég messze van 1-1/2 1 km sok lépcsővel ami csúszik és néhol meredek ösvény, de megéri.
#1679832011-07-01 09:16:27 Válasz a #167966. hsz-ra
Szia WhiteFrost!
Köszi a bejegyzést, egyből rá is repültem. Google-Earth-ben sikerült eljutnom Kopanakiig, de ott elvesztettem a fonalat. Onnan merre tovább?
Még Panoramio fotókat sem találtam a közelben.
A lenti parkolóig, akkor el lehet jutni autóval?
Arra is kíváncsi lennék, hogy onnan mennyi a séta kb., meg a lépcső, mert úgy fest lesz velünk valaki, akinek a lába nem biztos, hogy bírná.
#1679332011-06-30 20:29:00 Válasz a #167906. hsz-ra
Kedves Verka és Medi,
Köszönöm szépen a sok hasznos információt! Ígérem átböngészem a fórumot és a linkelt beszámolókat, de már eddig is nagyon sokat segítettetek. Lehet, hogy még jelentkezem kérdésekkel
Köszi! K.