Úgy érted, hogy a saját nyaralásod megszervezésére nincs idõd?
Akkor másnak miért legyen?
Mi tényleg szívesen segítünk, de szerintem elég minimális elvárás pár oldalnyi visszaolvasás.
Robogóhoz különben nem kell jogsi
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz:nekünk sincs idõnk újra leírni mindazt, amit egyszer (vagy többször) valamelyikünk leírt már. És ráadásul minket, akik gyakrabban irogatunk ide, nem is motivál az, hogy Te, kedves Bridzs semmit sem tudsz Lefkadáról, és úgy nem olyan komfortos egy nyaralás. Úgy-hogy azt hiszem, mégiscsak az marad Neked, hogy idõt szánj rá, és visszaolvasgass. Vagy nem. A Te döntésed. És ha bokros teendõid mellett sikerül egy kis idõt szakítani a saját nyaralásodra, és mindezeken túlestél, szívesen válaszolunk arra, ami nem világos, vagy ami nem derült ki az addigi hsz.-ekbõl. Ez ugyanis nem a "Vevõszolgálat", hanem csupán egy fórum.
Kónyu, szerintem én veled már beszéltem Lefkadáról..Talán még iwiwen írtam, de lehet tévedek.. Neked van rengeteg gyönyörû képed feltöltve a fotóalbum. hu-n.Te jártál Santoriniben és Thasszoson is.Így utólag Lefkadát melyik helyre sorolnád az élmények alapján? Nálunk még Thasszos jött szóba, de végül mégis Lefkada mellett döntöttünk.
A képeid között találtam olyanokat, amelyek egy folyó mentén készültek. Van ahol kis asztalok vannak a part mentén , valószínûleg vendéglátóhelység részei..A folyó színe pedig nagyon hasonlít a Nidriben található vízesés színéhez. Esetleg Nidir környékén készültek a képek?Az 51.oldaltól találtam meg õket a fotóalbumodban.
Rossz az aki rosszra gondol:-)Nem ugy gondoltam,hogy nem fogom végig olvasni amit irtatok,hanem hogy most rövid idõvallumon belül biztos,hogy nem fogom tudni,igy gondoltam,hogy egy két dolgot megérdezek mielõtt a 70 oldal vlégére érnék,úgyanis hihetetlenül vágyunk már ki és az izgatottság hevében be becsúszik egy-egy kérdés,de akkor marad a végig olvasás és utána a kérdezés,ha még estleg valamire nem kaptam volna választ.
Már több mindenkitõl hallottam,hogy a jogsit letétbe kell oda adni,hiába kis robogóról van szó. Ezek szerint ez nem igy van?
Hú de nehezet kérdeztél! Mindig a legutolsó benyomás a legerõsebb, de megpróbálok "pártatlan" lenni. 3 kedvencemet egy képzeletbeli szintre helyezném: Kalymnos, Lefkada és Thassos. Lefkada esztétikai csúcs, thassos sokféleségében az elsõ, Kalymnos pedig különlegességében és egyediségében. Santorinit is imádtam, bizonyos szempontból azt is tehette volna a többiek közé, de érzelmileg mégis az említett 3 a befutó. De hát jövõre lehet megint gyarapszik ez a névsor Karpathossal, és akkor ez is változhat. Persze most épp Thassost tervezzük, de ez mindig változik. Hú, ez már nagyon OFF, elnézést mindenkitõl.
Az a folyó az Acheron, ide is belinkelem a weboldalát, videokon élvezkedhettek:-) Ez a szárazföldi fakultatív progi része, de nagyon tartalmas és látványos, ezért nagyon ajánlani tudom. A video épp ott készült, ahol a parton kajáltunk, de fõszezonban, mint látható, a fél folyó felé belógó stéggel bõvül a hely. Nem utolsó élmény lehet ott frappézni egyet, nemde?
Köszi a választ. Valamelyik fórumon már olvastam ilyen szárazföldi túráról, ott talán szafari túraként emlegették, de azt hittem, csak úgy magukban kerekedtek fel és indultak útnak , nem hittem, hogy ez szervezett. Végülis így még egyszerûbb, kisebb az esély, hogy eltévedünk. Még1x köszi.
Hát robogó ügyben annyit tudok mondani, amit mi Sartin tapasztaltunk. 2004 tõl, mint Eu tagország,nálunk is változott a jogosítvány, a B kategóriánál is. Ez alatt csak annyit értek, hogy nem fognak plusz biztosítási díjat kérni, ha 2004-tõl kiállított jogosítványod van, ugyanis a rózsaszín kártya hátulján van valami T, és M,K felírat, ami valamiféle biztosítást is jelent már, tehát pénzt takarítasz vele. Nálunk például nekem volt ilyen jogosítványom, és a barátomnak régebbi, és inkább az én számomat írták fel, mert ez valamiféle pluszt is jelent nekik is, ha valami történne. Amúgy tényleg a jogsit ott kellett hagyni letétként, és kaptunk egy papírt, ami igazolta, hogy mi ezt béreljük, és a jogosítványom másolata is rajt volt, így tudtam magam igazolni, ha valaki megállított... de lehet, hogy ez Lefkadan nem így lesz!
Júliusban készülünk Lefkadára, és néztem ezt a tranzit szállást.
Mivel nem vagyok tisztában vele, mi az ideális útvonal, ezért nekem úgy tûnik, mintha ez kitérõ lenne. Vagy nincs igazam?
Megtennéd, hogy leírod nagyvonalakban, hogy mi az az útvonal a görög határ után amin érdemes haladni, hogy elérjük Nidrit.
Ideális útvonal?
Sztem olyan nincs is, mindenkinek más.
Methoni Bp-tõl kb 1080 km és onnan 450 km Lefkada. Van aki ezt fickósan lenyomja egyben, de én nem szoktam, számomra egyrészt a szép út is a nyaralás része, de túl régen vezetek már, rengeteg fáradtságból eredõ balesetet is láttam már, szeretném ezt elkerülni.
Másnap tehát két lehetõség közül szoktunk választani: az egyik, hogy Larissa, Trikala, Meteorák felé megyünk (nyilván meg is állunk ott egy kicsit), ez 440 km és elõnye a szép táj, hátránya, hogy Larissától síma országúton megyünk.
A másik lehetõség, hogy visszafelé indulunk Szaloniki felé kb 11 km-t és ráfordulunk a Grevena felé az autópályára, onnan fel Metsovónak és innen ugyan az az út mintha a Meteorák felõl jöttünk volna. Ez az út 410 km.
Ami még mindenképpen közös a két lehetõségben az a Pindos; komoly emelkedõk, sok szerpentin és aki nem szokta annak bizony fárasztó - pláne fáradtan.
Ezek után dötsd el Te melyik tetszik
Én is úgy gondolom, hogy nem érdemes spórolni a tranzit szálláson. A lényeg, hogy épségben odaérjünk.
Busszal voltunk két éve, és a hegyes, szerpentines részen elég nehézkes haladni, és észnél kell lenni.
Azért kérdeztem milyen útvonalon mentek, mert én akkor nem figyeltem merre megy a busz.
Szerintem majd pillanatnyi állapotunktól függ, hogy az autópályát, vagy a sima utat választjuk. De legalább már tudom merrefelé nézelõdjek a térképen.
Én a Meteorák felé mennék, Grevenának jönnék
A tankolásra viszont ügyelj, csak tele tankkal szabad bemenni a hegyek közé, mert arra jóvel kevesebb a kút!
Tavalyelõtt mi is (én) úgy terveztük, hogy megállunk a Meteoráknál....
De a határ átlépéstõl hiszti volt a kocsiban hogy mikor érünk már a tengerhez...
így sajnos 1szuszra mentem végig, de nem gondolom hogy hiba volt, mindenki ismeri saját képességeit és azon belül lehet játszani
Kakadu
vidáman motorozni nem ajánlott mert sûrûn kell fogat mosni