Sziasztok lányok! Tegnap nem tudtam idejutni. Már mondtam Krisztának, hogy itt rendszabályok vannak a gépnél, nem csak úgy van, hogy leülök, be kell tartani az idõbeosztást. Már nagyon izgulok én is. annyira belémhoztátok a görög érzést, hogy már indulnék ezerrel én is. Hát én úgy tudom Rebeka, hogy igazából csak a tetõszobából lehet látni a tengert, mert mellettünk is van egy nagy emeletes ház, de azért biztosra nem tudom. A miénk most a 19-es apartman, mert csak ez az egy, ami két szobás, konyhás apartman, majd megírom, hogy onnan lehetett-e látni a tengert. Én is nagyon szeretnék úgy ébredni, reggelizni, hogy közben a tengert nézem, úgyhogy reménykedem. De ha Ti olyan sokan lesztek semmi gond, mert tavaly mi párszor összeszedtük a kaját, piát és a földszinti teraszra lepakoltunk. Ott mindig szól a zene, és a háziak, és barátaik is szinte minden este ott ülnek, beszélgetnek. A vendégek is sokan. Úgyhogy az a hely kimondottan társasági összejövetelekhez ideális. Van ott büfé is, úgyhogy lehet frappét, fagyit, italokat rendelni. Szerettünk ott üldögélni. Úgyhogy ajánlom nektek is majd. Ha hazaértem, majd megírom, hogy láttam-e a tengert, vagy nem. Én most május 1-re tervezek egy grillezést, valami görög ízzel, remélem összejön, mert már második napja esik az esõ itt nálunk. Már kicsit unom. A napsütés az igazi!!!!!
Egyenlõre ennyi jutott eszembe, majd még írok, ha valami fontosnak vélt dolog eszembe jut. Sziasztok!!!!
Mi is a 19-esre pályáztunk, de bár ki is fizettük, már elkelt. Lehet, hogy éppen a Krisztáéké lesz? Ha igen akkor szinte az egész emelet a miénk lesz, kösse fel a gagyeszt aki még mellénk kerül!
Mivel várhatóan minden oldalról lesz erkélyünk, ha a tenger valahonnan is látható akkor ott lesz az evések színhelye!
Nekünk végül is a kétszobás apartman árában jobb a 2 db studió, a leányzók már nagyok, övék lesz a nagy studió, mi felnõttek pedig birtokba vesszük a kicsiket. Így több fürdõszobánk van, és bár nem sietünk a nyaralás alatt, azért mégis kényelmesebb így. Jártunk már így egyszer, csak megérkezéskor ajánlották fel ezt a megoldást. Krisztáéknál még kicsik a fiúk, fõleg az apró, náluk ez nemigen mûködne.
Szia Rebeka! Tavaly mi is így jártunk, hogy a 19-es már elkelt, és így 2 db studióban voltunk. Valóban kényelmesebb volt abból a szempontból, hogy a fürdõszoba stb. Viszont mi tavaly a földszinten voltunk, úgyhogy tenger kilõve volt. De így viszont volt egy cicánk, a háziaké, aki bejárt a szobába, meg nem kellett annyit lépcsõzni. De most csak hárman megyünk a kétszobásba, úgyhogy csak nem lesz gond a fürdõszoba. Remélem! Én is reménykedem a fotóból ítélve, hogy talán a sarokról majd látjuk a tengert, de ha nem az a legkevesebb. Majd lesétálunk és gyakran megnézzük. Jaj már számolom a napokat! Szeretnék mindenrõl beszámolni nektek, de azt azért annyira még nem várom, mert az azt jelentené, hogy már itthon leszek. Úgyhogy még várjatok egy kicsit nyugodtan. (Ez aljas volt egy kicsit!?) Szia.
Anikó!
Igen kicsit aljas volt a megjegyzésed! Ugyanakkor én is úgy vagyok vele, hogy indulás elõtt olyan jó készülõdni, vágyakozni. A nyaralás 2 hete meg hamar elszáll. Aztán meg nekem dolgoznom kell a ballagás napjáig, de aztán nyár 1000-rel! Ha jól belegondolok, utána már alig lesz idõm kipihenni magam a nagy útra és összepakolni. Most meg, hogy az én autómmal szeretnénk menni a hely is korlátozott lesz. Eddig nem sokat válogattam, gyakorlatilag a férjem autójába befért a ház is. Az más kérdés, hogy a fele holmit nem is használtuk. Én csak pakoltam, pakoltam, a férjem meg mosolyogva legyintett. Aztán meg amikor Parálián a felsõ emeleten volt az apartmanunk már nem mosolygott. De a tulaj fia sem, aki segített nekünk.
Szia REbeka! Épp most írtam Krisztának a csomagolásról, hogy mennyire utálom. Ugyanígy járok mindig mint Te. Tavaly a buszsofõrök sem mosolyogtak, amikor megemelték a csomagunkat, fõleg hazafelé. Makriban a piacon annyi mindent összevásároltam, hogy több csomagunk volt, mint odafelé. Pedig akkor is volt. De szerencsére a földszinten laktunk. Most viszont legfelül, úgyhogy meg kell gondolni, hogy mit csomagolok. Vigyél üres táskát a vásárfiának. Most számoltam ki, hogy már csak 44 nap, és indulunk. Te tanárnõ vagy, hogy a ballagást kell várnod? Akkor az egész nyarad szabad utána, nem? az jó dolog! Csak hamar eltelik gondolom, és utána meg nagyon hosszú az év. De már itt a nyár ezerrel, legalábbis itt nálunk most, úgyhogy nagyon kellemes. Szia.
Szia Anikó!
Fényképeken láttam, hogy a parton lehet nyugányat és ernyõt bérelni, de az lenne a kérdésem, hogy a Diashoz közel esõ részen is lehet-e? Tényleg közel van a part?
Köszönöm!
Csu
Szia Csu! Igen vannak a parton nyugágyak, de nem pénzes volt tavaly még, hanem a szemben lévõ étteremtulajdonosé, és fogyasztás ellenében lehetett használni. Mi amikor leértünk a partra, akkor kijött mindig valaki az étterembõl összeírta, hogy mit kérünk, és utána egész nap fekhettünk nyugodtan. Általában kértünk egy-egy frappét, meg valami innivalót és kész. Úgyhogy szerintem méltányos volt.
A Diashoz közel van a part, kb. 50 m talán? Csak egy kis úton kellett lesétálni, és ott voltunk. A többi apartman az mind messzebb volt azért. Te mikor indulsz, vagy csak még tervezed az utat?
Köszi, ezek jó hírek! Hát én olyan nagyon hülye vagyok, hogy már a jövõ évit tervezgetem. (Férjem szerint nem vagyok normális!) Az idei nyárra már minden el van intézve, nincs mit tenni mást, csak várni az indulást, nekem meg hiányzik, ha nem tudok Görögországgal foglalkozni! Így egy kicsit elöl járok.
Csu
Végre valaki jön Makriba, de jó! Mikor jöttök ti??
Mi itt kocsis csapat vagyunk, csak két külön idõpontba. Az Anikóék mennek elöttünk ki.
Sziasztok Makris csajok!
Én már lassan azt is tudom miket viszek ki magunknak, kb. annyit mint tavaly ruhákat, az bõven elég volt. A férjem két matraccal csak haza ballagot, a meglévõkre még vett. Az tuti egy nagy éles kést azt viszek, végül is lehet fõzöcskézek is, mert a Sárkány képein olyan gyönyörû halak voltak, hogy azt érdemes lenne, megcsinálni ha olcsón adják A többi hozzávalók kint megkaphatók, a piaci képeket látva.
Ami fontos, hogy Rebi néztem a török invázió idõpontját, éppen a végét elkapjuk, hát nagyon remélem jó a naptár, és tényleg úgy van, mert ha a közepébe csöppenünk... Akkor szépen mosolygunk a görög határõrökre azthiszem, talán 2-3 vörös hajú csaj, megenyhíti a szívüket, és át mehetünk a eusávon simán.
2 hónap múlva már kint vagyunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok Makrisok! Nekem már csak 44 nap, ugyanis tegnap 1 nappal elszámoltam. De ez már a kisebbik baj. Én is tervezem ugyanazt, amit tavaly, de szerintem elég lesz 1 matrac, mert egyszerre úgysem leszünk matracokkal a vízben, tavaly is csak fölöslegesen vittünk ki hármat is. Ruhát az biztos, hogy mindig többet viszek, mint kellene. Meleg ruha egyáltalán nem kellett estére sem, igaz tavaly augusztusban voltunk. A konyhába én is szoktam vinni kávékiöntõt, kést, poharakat, törlõruhát, papírtörlõt, szalvétát, sõt tavaly még kisebb edényt is vittem, mert némely apartmanban akkora lábasok vannak, hogy borzasztó. Az a baj, hogy már nem emlékszem, hogy itt pontosan mik voltak. De azt hiszem tányérok, poharak, evõeszközök elég jók voltak, legalábbis nem emlékszem, hogy azt vittem volna. Én mindig szoktam fõzõcskézni, ha mást nem reggelire teát, kávét, tavaly virslit sokszor fõztem, mert annyira finom volt, amit ott lehetett kapni. A piacon tényleg lehet mindent kapni, mi szem, szájnak ingere, bár én halat meg nem csinálnám. Enni azt szeretem, de elkészíteni nem. Kriszta, nem jönnél elõbb, és akkor nekem is készíthetnél? Na sziasztok, jó tervezgetést!!!
Anikó!
Igen tanár vagyok, így a szabadságom kötött, alkalmazkodnom kell a tanév rendjéhez. Van ennek sok elõnye és hátránya, de az elõ- és utószezonokat nem tudom kihasználni.
Mit vettél a piacon? Ott olcsóbb mint pl. Parálián, vagy nincs összehasonlítási alapod? Én már nem vásárolok túl sok mindent kinn, mert amit szerettem volna azt az évek során leginkább beszereztem. Tavaly szinte csak az ékszerboltnak nem tudtam ellenállni, annak is az volt az oka, hogy pont velünk szemben volt és az ezüst ellenállhatatlan árakon volt. De hát az nem súly ugye! Szerencsére aranyat meg nem hordok, de már pedzegettem a kedvesemnél a fehéraranyat nem sikertelenül. Úgy gondolom a férjem nem fogja szíven szúrni magát, ha Makrigialoson nem lesz ékszerbolt.
De ez az 50 m távolság a tengertõl komoly? A leírás 130m-t emleget, de neked legyen igazad. Imádom, ha bármikor fel lehet szaladni az apartmanba bármiért. Persze ez a 2. emeleten felér egy fitness edzéssel. Bár itthon is megjárom a lépcsõt naponta 20-30 alkalommal.
Kriszta!
Ha elkapjuk a törököket akkor a görög határõröket nem igen tudjuk elcsábítani, akkora már mosott rongyok leszünk. Mi a szerb-bulgár határon sz..tuk meg és az ottani határõrök nem voltak túl meggyõzhetõk az ügyben, hogy mi igen csak gyorsan szeretnénk ott túljutni. Na majd kiderül. De ha ti csak éjjel akartok elindulni és megint tömeg lesz talizunk a határon. De tudod mit? Legyen sima utunk és kinn fõzöm a kávét mire megjöttök.
A hal vásárlása jó gondolat, én imádom. Majd a Kriszta és a férjem alkotnak egymás kedvére.
Sziasztok Makrisok! Rebeka! Hát, ahogy írtad nem igazán van összehasonlítási alapom, mert Paralián egy napot töltöttünk, és én kicsit untam a nagy nyüzsgést a boltokban. Inkább beültünk egy gyrosra egy étterembe, úgyhogy ott nem vettem semmit. Olympic Beachen viszont vásároltunk, mert az ajándéktárgyak olcsóbbak voltak, mint Makrigialoson. Hát a férjed örülni fog, mert szerintem sincs ékszerbolt Makriban, legalábbis én nem láttam. Pedig most az idén én is inkább azokat szeretném majd nézegetni, hátha nem eredménytelenül. Már nagyon vásároltam ékszert Görögben. Még, amikor elõször jártam Athénban valaha az õskorban. Úgyhogy már épp itt az ideje.
Az a baj szerintem kicsit, hogy Makrigialos kicsi falu, és kevés üzlet van ott (lehet, hogy nem olyan nagy baj), és emiatt drágább némelyik dolog, mint ami nagyon felkapott hely. De az élelmiszer szerintem ugyanolyan árban van ott is. A part tényleg közel van, mert én sokszor hazaszaladtam, ha éppen úgy alakult. De én nem akarok már megint rosszat mondani, mint a "keddi" grill partyval. Lehet, hogy kicsit több, mint 50 méter, de nem sok az biztos. Úgyhogy nyugodtan tervezhetsz úgy, hogy haza-hazaugrasz.
Én is gondolkoztam, hogy mikor is induljunk, és én úgy tervezem, hogy éjjel 11 körül elindulunk, mert akkor Szerbiában és Macedóniában talán nappal utazunk. Ti hogy tervezitek?
Sziasztok, írjatok!