#2411342016-07-26 10:09:21 Válasz a #241109. hozzászólásra
Szia
Rezsó az van a szobákban, illetve a lenti részen van egy külön kialakított közös konyha (ott van több minden, lehet nyugodtan főzni). Szobák közül a fenti részen én az 1-est (ennek külön erkélye van, többinek közös) vagy a 6-ost kérném (ez a végén van, nem járnak át az erkélyen és itt erős a wifi is). Lenti részen talán 8 vagy 9 ,mert ezek előtt van a közös konyha.
Az a kisbolt olyasmi mint itthon egy garázsbolt. Éhen épen nem halsz, de választék sincs.
Sziasztok, mi (anyukámmal) július 28án szeretnénk indulni Skopelosra. Beleszerettünk a Vithosba Agnontasban. Egy dolog aggaszt, önellátás esetén mi szeretünk magunk főzni... (és 1-2 alkalommal megyünk el vacsizni, amikor kedvünk tartja). A képeken, viszont nem látom, hogy van e főzőlap... illetve az érdekelne még, hogy a kis közértben amiről írnak, tudok e venni sok gyümölcsöt, zöldséget... szóval elsősorban az önellátás megoldhatósága érdekelne és van e a szobákra vonatkozó tipp... mert ma fizetem be az utat és akkor olyan megjegyzést fűznék hozzá
Érdeklődöm,hogy az Aeolus buszon a csomagok súlyát tényleg lemérik-e
Eddig még sosem mérték nekünk. Gondolom erre akkor kerülhet sor, ha ránézésre is jóval nehezebb, vagy ha mindenki többet pakol és esetleg valakié már nem férne be a buszba.
A csomaggal együtt felmásztok a kompra, és ott lesz egy külön rész a parkolóban a bőröndöknek, vas polcok kialakítva ahova bepakolhatjátok...a lépcsőkön nehéz lenne a csomagokkal közlekedni, és nem is szoktak...de a csomagtérig is nehezen verekedtük el magunkat a bőröndökkel....
Egy kis info. Júliustól már 20.00-kor is jött vissza busz Skopelos városból. A napi autókölcsönzés is változott 4 naptól 30 eur + 5 eur, ha full biztosítást kérsz. A buszon a jegy Agnontastól Kastani strandig fejenként 2 eur volt.
Totál kiakasztott elsőre a kompfoglalás Skiathosra: 2felnőtt egy gyermek (13é) + autó 4.5m oda-vissza első ár (VIII.16-26) 380€ hellenic seaways
többedszeri próbálkozás kutakodás után Glyfa-Skiathos oda-vissza fenti adatokkal 151€ Anes ferries
Nagyon utána kell nézni a kompnak mert brutális árkülönbségek vannak, ja és a társaság saját oldalán jóval olcsóbb a foglalás mint más oldalakon (go ferry etc...)
Igazad van MaciG....egyébként megjegyzem, a flying catre 45 eu-ért láttam a jegyet bár Volosból, nekünk a csoport miatt 21 eu volt/ fő a hellenic seaways re, és 15 eu volt a gyerek. Ha kiszámoljuk ez oda vissza nem kevés110 eu, ami benne van az árban......Mi is morgolódtunk mikor kitettek anchialosban, de mi a kommunikáció miatt leginkább....de bármikor bevállalnám újra ugyanúgy az utat.....és ráadásul gyermekkel voltunk.....( ő pl ingyenesen jött az aeolussal )
Ahogy Pocahontas is írta, hogy úgy készültök, hogy estére értek nagy baj nem lehet. Én úgy készültem, felülre lettek pakolva a strandolós cuccok, romlandó dolog nem volt nálunk, így ha este jöttünk volna, addig fürödtünk volna ott ahol kitesznek
Azt meg tudomásul kell venni, hogy monopol helyzete van, mert másik magyar iroda nem visz a szigetre, de ettől függetlenül még mindig nagyon kedvezőek az aeolus árai, hiszen a kompjegy is benne van ami azért nem olcsó ide! Grandnál pl. a kompjegy nincs benne az árban, ott külön fizetsz érte a buszon/kikötőbe.
Zoli....Általában gazdaságosabb ha a hellenic seaways viszi át a csoportot, a többi hajóra drágább a jegy.....Mi is eléggé morgolódtunk a késői indulás miatt a szigetre, de nézzük a jó oldalát..Görögország egyik legszebb hajójával utaztok, közben találkozhattok delfinekkel ( mi hazafele is láttunk Evia Felé ) és odafelé naplementében hajóztunk...Nem tudom mi alapján döntik el, kit mivel és mikor hajóztatnak át,érdemes előtte megnézni a menetrendet....Én utólag még így is bármikor bevállalnám, annyria csodás élményekkel gazdagodtunk....erre készüljetek, hogy este érkeztek, és lehet kellemes meglepetés ér ....
Sziasztok!
Akik már kinn vannak Szkopeloszon, illetve aki már hazajött, azoktól kérdezném, hogy mennyire jellemző az indulást követő nap esti óráiban való megérkezés? Azért ez egy kicsit aggaszt minket, mert így akkor tényleg nagyon hosszú az út. Mi az, hogy így logisztikáznak, mi ennek az oka? Remélem, valami megnyugtatót tudtok írni.