Hozzávalók:
- 6 közepes paradicsom,
- 6 közepes paprika,
- 15 dkg rizs,
- 2 fej hagyma,
- 2 dl olívaolaj,
- petrezselyem,
- zsemlemorzsa,
- 3 dl paradicsomlé,
- só,
- bors
Elkészítés:
Vágjuk le a paprikák és a paradicsomok tetejét, vágjuk ki a belsejét, amit törjünk össze és keverjük hozzá a fott rizst, az apróra vágott hagymát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és keverjük hozzá az olívaolaj felét. Töltsük meg a paradicsomokat és paprikákat az összekevert töltelékkel, fedjük le a levágott tetokkel és tegyük egy tepsibe vagy serpenyobe. Öntsük rá a paradicsomlevet, szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük le a maradék olívaolajjal és süssük közepes lángon 1 1/2 órán át. |