Hozzávalók:
- 50 dkg hagyma,
- 10 dkg rizs,
- 10 dkg mazsola,
- 2 dl olaj,
- 5 dkg píniamag (fenyomag),
- só,
- bors,
- citrom,
- szololevél
Elkészítés:
A hagymát 1 dl olívaolajban megpároljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, öntünk rá egy pohár vizet, beletesszük a mazsolát, a durvára vágott píniát, a fuszereket, és 5 percig fozzük. Blansírozzuk a szololeveleket (3 percre forrásban levo vízbe tesszük). Minden szololevélre egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk, és összecsavarjuk. Alacsony peremu lábosba egymás mellé tesszük a megtöltött szololeveleket, meglocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a maradék olívaolajat és egy pohár vizet. Egy tányért teszünk a tetejére nehezéknek, hogy a szololevelek ne nyíljanak szét, és kis lángon egy órát fozzük. Az edényben hagyjuk kihulni, és hidegen, joghurttal kínáljuk. |