KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Összel új metrómegálló nyílik Szalonikiben

November végén végre megnyílik egy régóta várt metrómegálló Szalonikiben. Ez véget vet a közel két évtizedes várakozásnak, amely enyhíti a nagy közúti forgalmat Görögország második legzsúfoltabb városában.

Közel két évtizedes várakozás után a metró megnyitása azt jelenti, hogy az északi kikötőváros ingázóinak mintegy 15 százaléka használhatja majd a rendszert. Valószínűleg ez vonzza majd a buszhasználókat és azokat, akik jelenleg gyalogolnak, ahogy Apostolos Papagiannakis, a Thesszaloniki Arisztotelész Egyetem hálózat- és közlekedéstervezéssel foglalkozó docense állítja.

Tavaly novemberben látogatók százai özönlöttek össze, hogy megnézzék a szaloniki Agia Sofia metróállomás belsejét egy „nyitott ház” rendezvényen.

Akkor még nem volt kitűzött időpont a metrórendszer megnyitására, de a 2023-as „nyílt ház” körút keretében arra a napra megnyílt 71 építészeti érdeklődésre számot tartó köz- és magánterület között volt.

A látogatók között volt Christos Staikouras, a görög infrastrukturális és közlekedési miniszter is, aki megígérte a tömegnek, hogy Szalonikiben 2024 vége előtt működőképes metrórendszer lesz.

Forrás: greekreporter.com


  2024-04-03 

  217 85% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..