KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Turizmusellenes tüntetések Athénban

Turistaellenes graffitik jelentek meg Athénban, miközben a város csatlakozik a Spanyolországot sújtó tiltakozási hullámokhoz, amelyek a túlzott turizmus megszüntetését követelték.

Görögország lenyűgöző fővárosában, ahol a Parthenon található, megnőtt a turizmusellenes érzelmek a graffiti üzenetek formájában, amelyek szerint a látogatóknak „haza kell menniük” – nem úgy, mint az elmúlt hetekben Spanyolországban.

A csalódott helyiek Athén utcáira vonultak, hogy tiltakozzanak a múlt hónapban a városba özönlő turisták tömege miatt. A fővárosban a külföldi látogatók számának növekedése miatt tavaly óta zajlanak a tüntetések, néhány esetben rongálás és gyújtogatás is történt.

Azonban új, turizmusellenes graffitiket szórtak ki városszerte a falakra, az egyik „Turisták menjenek haza! Görög államgyilkosok”. Egy másik graffiti üzenetben lángokban álló „Airbnb” tornyok láthatók „A turisták élvezik tartózkodását Európa temetőjében” felirattal.

Más üzenetek, amelyek szerint „A turisták menjenek haza” és „Nincs turisták, nincsenek hipszterek”, egyértelműen arra irányulnak, hogy elgondolkodtassák a turistákat. A demonstrálók azt állítják, hogy a turisták nemcsak növelik a város túlzsúfoltságát, hanem az otthonaikat is elviszik.

A The Sun szerint a tüntetők azt skandálták, hogy „elfoglalják a házainkat, miközben sorakoznak a Maldív-szigeteken”. A helyi Anna Theodorakis, akit az athéni Metaxourgióban lévő otthonából kényszerítettek ki, a France24-nek akkor azt mondta, hogy a helyzet „nagyon lehangolóvá” kezd válni.

Azt mondta: „Azt hiszem, a válasz az, hogy menjünk az utcára, és zárjunk le mindent, és egyszerűen ne csináljunk valamit, mert az emberek elveszítik otthonaikat.” A lakosok azt mondták, hogy aggódnak az Airbnb-k növekvő száma miatt, mert attól tartanak, hogy a hagyományos városrészek kezdenek eltűnni.

„A környék nyolcvan százaléka Airbnbs” – mondta Dimitri, egy ingatlanfejlesztő a The Sunnak. „Az ide érkező turisták meg akarják ismerni a görög kultúrát, így ha már nem élnek itt görögök, a turisták nem akarnak majd jönni.”

A Görög Turisztikai Vállalkozások Szövetsége (INSETE) szerint Görögországban tavaly rekordszámú, 33,4 millió turista érkezett, közülük körülbelül 6,7 millióan érkeztek az athéni Eleutherios Venizelos repülőtérre.

A spanyol üdülési gócpontokon demonstrálók is a túlzott turizmus visszaszorítására irányuló intézkedéseket követelnek. A múlt hónapban ezrek vonultak utcára Tenerifén, hogy korlátozzák a nyaralókat. Több mint 15 000 ember lengette a Kanári-szigetek zászlóit és kürtölte meg fülsiketítő hangot a fővárosban, Santa Cruzban.

Állítólag a lakosok azt mondták, "elege van" az "alacsony minőségű" britekből, akik csak az olcsó sörért, hamburgerért és napozásért jönnek. Turistaellenes falfirkák özönlöttek szét a szigeten, hogy közöljék a britekkel, hogy nem szívesen látják őket.

Forrás: greekreporter.com


  2024-05-16 

  227 98% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..