KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Hírek


Alexandroupoli kikötőjének korszerűsítése

Folyamatban vannak az infrastruktúra korszerűsítési munkálatai Alexandroupoli kikötőjében Christos Stylianides tengerészeti és szigetpolitikai miniszter döntése nyomán.

Az elvégzendő beavatkozások a Görög Köztársaság Eszközfejlesztési Alapja (TAIPED) által megvalósított „Stratégiai Jelentőségű Koncesszió Fejlesztési Program” részét képezik. Ezek között szerepel a mélység helyreállítása a kikötőben és a kikötői hajózási csatorna, valamint az új kereskedelmi csatorna közúti összeköttetése a már épülő új regionális úttal.

Ez a terv egy 1500 méter hosszú úttengely megépítését tartalmazza a szárazföldi övezeten belül. E projektek megvalósításával Alexandroupoli kikötője a kelet-mediterrán térség és a Balkán tágabb régiójának stratégiai, energetikai és kereskedelmi központjává válik.

Megvalósításuk az Európai Unió – Next Generation EU által finanszírozott „Görögország 2.0” nemzeti helyreállítási és ellenálló-képességi terv része. A finanszírozást a Tengerügyi és Szigetpolitikai Minisztérium biztosítja.

Forrás: ekathimerini.com


  2024-04-23 

  133 78% 




..:: Autóbérlés ::..
Keresse meg a legjobb ajánlatot, hasonlítsa össze az árakat és
spóroljon akár 70%-ot!